24 maanden gevangenisstraf na gevaarlijke vlucht voor politie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > 24 maanden gevangenisstraf na gevaarlijke vlucht voor politie
Almelo, 05 oktober 2016

Een 32-jarige man uit Enschede moet de gevangenis in omdat hij met een vrachtwagen een Duitse politiewagen van de weg probeerde te drukken. De rechtbank Overijssel veroordeelt hem tot 24 maanden cel waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De man, die geprobeerd had een container oud ijzer te stelen in Ahaus (Duitsland), sloeg op de vlucht richting de grens toen de politie hem betrapte. Daarbij nam hij grote risico’s. Naast de gevangenisstraf mag hij twee jaar niet rijden en moet hij de agenten een schadevergoeding betalen van in totaal 2150 euro.

Remmen en slingeren

Rechtbank Overijssel. locactie  Almelo

Om te voorkomen dat hij zou worden aangehouden voerde de man uiterst gevaarlijke manoeuvres uit. Hij remde en slingerde met de bedoeling om de achtervolgende politieagenten van de weg te drukken. Nadat de agenten hem in Nederland tot stilstand wisten te dwingen verzette hij zich heftig tegen zijn aanhouding.

Uiterst gevaarlijke situatie

De rechtbank concludeert dat de man door zijn gevaarlijke rijgedrag een uiterst gevaarlijke situatie heeft veroorzaakt. De drie agenten hebben grote angsten doorstaan, zowel tijdens de achtervolging als daarna. Daarop kan alleen gereageerd worden met een forse gevangenisstraf.

12 flesjes bier

De man had die dag voordat hij in de vrachtauto stapte zo’n 12 flesjes bier gedronken. Daarom moet hij tijdens zijn proeftijd meewerken aan een behandeling voor zijn alcoholgebruik. Ook mag hij geen alcohol drinken. Doet hij dat toch of werkt hij niet mee aan de behandeling, dan moet hij de 8 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf alsnog uitzitten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten