7 jaar cel voor poging doodslag en verkrachting ex-vrouw op Holterberg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > 7 jaar cel voor poging doodslag en verkrachting ex-vrouw op Holterberg
Almelo, 08 december 2017

Een 27-jarige man is veroordeeld tot 7 jaar cel voor het verkrachten en het proberen te doden van zijn ex-vrouw op een afgelegen parkeerplaats op de Holterberg bij Nijverdal. Ook moet hij haar een schadevergoeding betalen van iets meer dan 21.400 euro.

Schroevendraaier

De man nam haar maandagavond 20 februari 2017 onder bedreiging van een schroevendraaier mee in zijn auto. Na een rondrit verkrachtte hij haar op een afgelegen parkeerplaats in een natuurgebied dat ’s avonds is afgesloten. Toen er een auto kwam aanrijden, probeerde de man haar van het leven te beroven door met de schroevendraaier in haar nek en hals te steken. De vrouw wist te ontsnappen en rende naar de aankomende auto. Dat bleek een politieauto te zijn met twee agenten die hun reguliere avondronde deden in het afgesloten natuurgebied.

Grote impact

De 27-jarige maakte een ontoelaatbare inbreuk op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer. Het heeft dan ook grote impact gehad op het slachtoffer, zoals ook blijkt uit de ter zitting voorgelezen slachtofferverklaring, en ook op familie, vrienden en anderen die van de feiten hebben vernomen. Het leven van de vrouw is door wat er is gebeurd danig veranderd, zij heeft onder meer angstgevoelens. Het behoeft weinig betoog dat deze feiten ook in de samenleving gevoelens van afschuw en verontwaardiging oproepen. De rechtbank rekent dit verdachte zwaar aan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten