Aanvullend onderzoek nodig naar zedendelict in trein

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Aanvullend onderzoek nodig naar zedendelict in trein
Zwolle, 31 mei 2017

Er moet aanvullend onderzoek komen naar een zedendelict in een trein tussen Zwolle en Nijmegen op 6 mei 2015. De meervoudige strafkamer van de rechtbank in Zwolle vindt dat dat noodzakelijk is om goed te kunnen beoordelen wat er in de trein is gebeurd.

Dwang

De zaak draait om mogelijke verkrachting van of ontucht met een 12-jarig meisje in een trein tussen Zwolle en Nijmegen. De verdachte is een 22-jarige man uit Vleuten. De man zou op het station in Zwolle met het meisje de trein in zijn gestapt. In het treintoilet zou hij haar vervolgens hebben gedwongen tot seksuele handelingen.

De verdachte ontkent dat hij het meisje gedwongen heeft om de handelingen te plegen. De officier van Justitie heeft vrijspraak geëist voor verkrachting. Wel is volgens de officier bewezen dat er ontucht heeft plaatsgevonden. Zij eiste daarom twee weken geleden een gevangenisstraf van twee jaar tegen de man. 

Onderzoek

De rechtbank vindt de verdenking van dwang een ernstig aspect in deze zaak. Om tot een goed oordeel te kunnen komen is het nodig dat het slachtoffer nogmaals een verklaring aflegt. Daarnaast moet er een deskundige worden benoemd die de rechtbank kan voorlichten over het feit dat geen letsel is aangetroffen bij het slachtoffer. Tot slot moet aanvullend onderzoek worden gedaan naar het telefoongebruik door de verdachte en het slachtoffer tijdens de treinreis. De rechtszaak gaat verder op het moment dat de onderzoeken zijn afgerond.

Gevangenneming

Tijdens de behandeling van de zaak op 17 mei 2017 heeft de officier van justitie de rechtbank gevraagd om de verdachte na de uitspraak van vandaag direct gevangen te laten nemen. De rechtbank ziet daar gelet op de stand van het onderzoek geen aanleiding voor. Wel beveelt de rechtbank de verdachte bij de volgende zitting aanwezig te zijn. Het Openbaar Ministerie krijgt de opdracht om hem die dag door de politie op te laten halen en naar de rechtbank te brengen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten