Bijwonen strafzaak over uitlatingen bij demonstratie tegen Armeens monument

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Bijwonen strafzaak over uitlatingen bij demonstratie tegen Armeens monument
Almelo, 27 februari 2017

Vrijdag 3 maart behandelt de rechtbank Overijssel in Almelo een strafzaak tegen de man die wordt verdacht van het mondeling aanzetten tot haat, discriminatie of geweld tijdens een demonstratie op 1 juni 2014 in Almelo. Die dag demonstreerden zo’n 4.000 mensen tegen de komst van een monument bij de Armeense kerk in Almelo.

Almelo

Beperkt aantal bezoekers

De zitting is openbaar maar het aantal plaatsen is beperkt. Degenen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak hebben voorrang bij de toedeling van plaatsen. Naast de zittingszaal is een aparte ruimte met videoverbinding beschikbaar.

Het is niet toegestaan om te filmen of te fotograferen in de rechtbank. Alle bezoekers dienen zich te kunnen legitimeren. In de huisregels leest u hier meer informatie over.

Media

Vertegenwoordigers van de pers kunnen voor nadere informatie en aanmelden contact opnemen met het team Communicatie van de rechtbank Overijssel.

Uitspraken

Meest gelezen berichten