Cel en tbs voor brandstichting natuurgebieden Twente

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Cel en tbs voor brandstichting natuurgebieden Twente
Almelo, 17 november 2017

Een 27-jarige man uit Denekamp is voor het aansteken van 4 grote natuurbranden in Noordoost-Twente eind april van dit jaar, veroordeeld tot 15 maanden cel en tbs met voorwaarden. De rechtbank Overijssel oordeelt dat de man lijdt aan pyromanie en verminderd toerekeningsvatbaar is. De man moet 1.200 euro schadevergoeding betalen aan Staatsbosbeheer.

Door deze 4 branden zijn ongeveer 10 voetbalvelden aan heideveld en bos in vlammen opgegaan en dieren levend verbrand.

Getuigen

Meerdere getuigen zagen een man met het signalement van de verdachte, of zijn grijze Fiat Panda, steeds in de directe omgeving van de branden. Bij één van de branden stond de auto van de man niet bij zijn woning. De auto leende hij nooit uit aan anderen. Verder bleek uit de internetgeschiedenis van zijn telefoon dat hij kort na elke brand op internet zocht naar nieuws hierover. De man beriep zich bij de politie en tijdens de zitting op zijn zwijgrecht.

Pyromanie

De deskundigen concluderen dat de man onder andere lijdt aan pyromanie en dat het gevaar voor herhaling van brandstichting hoog is als hij geen behandeling krijgt. De rechtbank neemt de adviezen van de deskundigen over en oordeelt dat de man behandelt moet worden en legt hem naast een celstraf van 15 maanden, tbs met voorwaarden op.

Uitspraken

Meest gelezen berichten