Cel voor leidinggevende supermarkt Rijssen na overval

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Cel voor leidinggevende supermarkt Rijssen na overval
Almelo, 26 juli 2016

Drie mannen en een vrouw uit Enschede zijn door de rechtbank Overijssel veroordeeld voor hun rol rond een overval op een supermarkt in Rijssen. De 27-jarige De G. uit Enschede had een leidinggevende functie bij de supermarkt en bereidde de overval van binnenuit voor. Hij is veroordeeld tot 40 maanden celstraf, waarvan 10 voorwaardelijk.

De twee mannen die als overvallers de supermarkt binnendrongen krijgen gevangenisstraffen van 40 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk en 42 maanden onvoorwaardelijk. De moeder van één van de overvallers verstopte de buit en is veroordeeld tot een taakstraf van 150 uur en twee maanden voorwaardelijke celstraf. De drie mannen moeten samen in totaal 12.425,79 euro aan schadevergoeding betalen.

Overval supermarkt

Rechtbank Overijssel, locatie Almelo

Op maandagavond 11 januari 2016 overvielen W. (33) en Van den B. (45) een supermarkt in Rijssen. De G. werkte die avond en had de roldeuren aan de achterzijde niet op slot gedaan. Het personeel werd onder bedreiging van wapens de koelcel in gedwongen. De G. haalde het geld uit de kluis en voegde zich daarna bij zijn collega’s, die dachten dat hij werd gedwongen. Naast het geld uit de kluis, namen de overvallers de kassalades en een groot aantal postzegels mee.

Jonge collega’s

Uit de slachtofferverklaringen blijkt dat deze gebeurtenis een grote impact had op de veelal jonge slachtoffers en dat zij daar nog lange tijd de gevolgen van ondervonden. De 27-jarige heeft als leidinggevende het vertrouwen dat zijn collega’s in hem hadden op zeer ernstige wijze beschaamd.

Voorbereidingen overval juwelier

Naast de overval op de supermarkt is De G. met de 33-jarige W. veroordeeld voor het voorbereiden van een overval op een juwelier in het Duitse Epe. In de woning van De G. vond de politie documenten met een gedetailleerde taakomschrijving van de daders, een gedetailleerde tekening van de inrichting van de juwelierszaak en een gedetailleerde tekening van de omgeving van de juwelierszaak.

Straffen

  • Verdachte De G. – 40 maanden gevangenisstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.
  • Verdachte W. – 40 maanden gevangenisstraf, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.
  • Verdachte Van den B. – 42 maanden gevangenisstraf.
  • Verdachte De V. – Taakstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden met een proeftijd van 3 jaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten