Celstraf voor onder invloed veroorzaken dodelijk verkeersongeluk

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Celstraf voor onder invloed veroorzaken dodelijk verkeersongeluk
Almelo, 06 mei 2015

Een 22-jarige man uit Enschede die onder invloed van alcohol een eenzijdig verkeersongeluk heeft veroorzaakt is door de rechtbank Overijssel schuldig bevonden aan zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Door het ongeluk kwam een achttienjarige vrouw om het leven. De rechtbank veroordeelt de man tot een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Ook mag de man vier jaar lang geen motorvoertuigen besturen.

Botsing

In de vroege morgen van 17 augustus 2013, iets na 04:00 uur, rijdt de man over de Tubantiasingel in Enschede. Op de passagiersstoel zit een vriend van de man en op de achterbank zit de achttienjarige vrouw. Zij draagt geen gordel omdat de gordels op de achterbank niet werken, wat bekend is bij de bestuurder. De man heeft gedronken, het is donker en het wegdek is nat door de regen. Even eerder is hij door een vriend, die in een andere auto zit, aangesproken op zijn onvoorzichtige rijgedrag. Toch rijdt hij veel te hard een flauwe bocht op in en verliest hij de macht over het stuur. De auto slipt, vliegt uit de bocht en botst tegen een boom. Het 18-jarige slachtoffer raakt zwaargewond. Zij overlijdt tien dagen na het ongeluk in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Groot leed en verlies

De rechtbank is van oordeel dat sprake is van zeer onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag. Door zijn handelen heeft de man groot leed en verlies toegebracht aan de familie van het slachtoffer. Het verdriet is tijdens de zitting indrukwekkend onder woorden gebracht door de moeder van het slachtoffer. Anderzijds realiseert de rechtbank zich dat ook de man zelf de rest van zijn leven geconfronteerd zal worden met de gevolgen van het ongeluk waar hij verantwoordelijk voor is. Alles bij elkaar is de rechtbank van oordeel dat alleen een onvoorwaardelijke gevangenisstraf recht doet aan de ernst van deze zaak. 

Uitspraken

Meest gelezen berichten