Debat 'Het recht van de vreemdeling' op 16 april

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Debat 'Het recht van de vreemdeling' op 16 april
Zwolle, 19 maart 2015

Je ontvlucht de gevaarlijke situatie in jouw land. Je komt illegaal in Nederland en wilt asiel. Wat gebeurt er dan? Hoe wordt je opgevangen? Welke rechten heb je? Wilt u weten hoe dat gaat? Kom dan donderdagavond 16 april naar de Zwolse rechtbank.

Daar vertellen vijf hoofdrolspelers in vijf verhalen hoe dit in zijn werk gaat. Aan het woord komen de vluchteling, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), de advocaat, de rechter en de Dienst Terugkeer en Vertrek.

U bent van welkom op donderdag 16 april vanaf 18.30 uur bij de rechtbank Overijssel, locatie Zwolle, Schuurmanstraat 2. Vooraf aanmelden via Windesheim in Dialoog. Entree is gratis.

Inzicht in gecompliceerd recht

Dit verhaal in vijf bedrijven probeert wat meer (in)zicht te geven in dit rechtsgebied. Een recht dat gecompliceerd is, elk jaar aan verandering onderhevig is en nauw samenhangt met Europees recht. Na de verhalen is er ruimte voor debat en dialoog.

Programma

18.30 uur: Inloop
18.45 uur: Opening door de president van de rechtbank Overijssel, Takvor Avedissian.
19.00 uur: De vlucht.
19.20 uur: Het nader gehoor door Annemarie Hanjé, procesvertegenwoordiger bij de IND.
19.40 uur: De bijstand door de advocaat, door Jolanda Hofstede, onder andere vreemdelingenadvocaat bij Van der Linden & Hofstede Advocaten in Almelo.
20.00 uur: Pauze.
20.15 uur: De rechtspraak door de rechter, door John Bouwman, langstzittende vreemdelingenrechter in Nederland en werkzaam bij rechtbank Overijssel.
20.35 uur: De uitzetting door de Dienst Terugkeer en Vertrek, door Theo Meijboom, unitmanager van de dienst.
20.55 uur: Discussie aan de hand van dilemma’s.
21.30 uur: Afsluiting en gelegenheid na te praten.

De avond wordt georganiseerd door Windesheim in Dialoog, de opleiding Rechten van Hogeschool Windesheim, het Zwolsch Juridisch Genootschap en de rechtbank Overijssel.

Meer informatie

Meer informatie over de avond en het aanmeldformulier vindt u op de site van Windesheim in Dialoog.

Meest gelezen berichten