Drie man vrijgesproken voor schietpartij Buxtehudestraat Zwolle

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Drie man vrijgesproken voor schietpartij Buxtehudestraat Zwolle
Zwolle, 09 februari 2015

De rechtbank Overijssel heeft elk van de drie verdachten van een schietpartij in Zwolle vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Het slachtoffer werd op 25 april 2014 in de Buxtehudestraat, in de wijk Holtenbroek, door een shotgun in zijn been geraakt.

Onvoldoende betrouwbaar bewijs

Van de verschillende getuigenverklaringen heeft de rechtbank uitsluitend de verklaring die een buurtbewoner ongeveer een uur na het incident heeft afgelegd, betrouwbaar genoeg geacht om als bewijs te kunnen gebruiken. Andere getuigenverklaringen heeft de rechtbank niet voldoende betrouwbaar gevonden voor het bewijs. Ook twee anonieme brieven en bij de rechter-commissaris beperkt anoniem afgelegde getuigenverklaringen heeft de rechtbank buiten beschouwing gelaten. De rest van het bewijs vond de rechtbank niet voldoende om tot bewezenverklaring te kunnen komen.

​Drugshandel

Een van de drie verdachten werd tevens vervolgd voor het handelen in harddrugs. Dit feit achtte de rechtbank wel bewezen. Aan deze verdachte is een gevangenisstraf van acht maanden opgelegd.

Uitspraken

Meest gelezen berichten