Echtpaar moet weg van standplaats Tubbergen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Echtpaar moet weg van standplaats Tubbergen
Almelo, 20 oktober 2016

Een echtpaar uit Tubbergen moet de standplaats voor hun stacaravan binnen 8 weken ontruimen. De kantonrechter wijst de eis van de woningstichting toe vanwege de huurachterstand van meer dan 3 maanden en de ernstige en structurele overlast die de man en vrouw veroorzaken. Het echtpaar wordt in een strafzaak verdacht van onder meer uitbuiting van een persoon.

De woningstichting Tubbergen spande het kort geding aan nadat er een huurachterstand was ontstaan en omdat de stichting na de aanhouding van het echtpaar klachten ontving van omwonenden.

Gerechtsgebouw Almelo

Overlast

De kantonrechter oordeelt dat woningstichting voldoende aannemelijk heeft gemaakt dat er sprake is van ernstige en structurele overlast.  In het dossier zijn 14 verklaringen die buurtbewoners ten overstaan van de notaris aflegden. Het echtpaar heeft het een en ander betwist, maar dat weegt niet op tegen deze verklaringen.

Huurachterstand

Op zitting verklaarde het echtpaar dat de huurachterstand van meer dan 3 maanden deels zou zijn betaald. Daar is geen bewijs van. Ook maakt een nabetaling de tekortkoming niet goed. Dat de man en vrouw in voorlopige hechtenis zijn genomen en na de aanhouding een totale beperking is opgelegd, is voor hun eigen rekening en risico. De woningstichting kan hier niets aan doen. Bovendien heeft het echtpaar op zitting verklaard dat de totale beperking in augustus is opgeheven. Nadien hadden zij voor de betaling kunnen en moeten zorgdragen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten