Geen aanpassing geluidsniveau Stratenfestival Zwolle

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Geen aanpassing geluidsniveau Stratenfestival Zwolle
Zwolle  , 10 augustus 2015

Het geluidsniveau op het hoofdpodium van het Stratenfestival in het Ter Pelkwijkpark in Zwolle hoeft niet omlaag. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel besloten. De rechter vindt dat het maximale geluidsniveau dat de gemeente heeft vastgesteld niet leidt tot ‘onduldbare hinder’ voor de omwonenden. Het festival vindt plaats op 21 augustus.

Geluidsoverlast

Een groep bewoners van de Zwolse binnenstad, verenigd in het comité ‘Herrie uit de Stad’ vindt dat zij te veel geluidsoverlast hebben van het hoofdpodium van het festival. Ook vinden zij dat er te veel evenementen plaatsvinden in het Ter Pelkwijkpark. Het comité vroeg de rechter daarom om de vergunning voor het festival te schorsen of om de gemeente te dwingen het maximale geluidsniveau naar beneden aan te passen.

Goede afweging

De rechter is van oordeel dat de gemeente een goede afweging heeft gemaakt tussen de belangen van de organisatoren van het festival enerzijds en de omwonenden anderzijds. Het maximale geluidsvolume is door de gemeente al verlaagd. Ook de duur van de optredens op het hoofdpodium is beperkt. Het Stratenfestival is daarnaast het enige grootschalige evenement dat dit jaar daadwerkelijk in het Ter Pelkwijkpark plaatsvindt. Er is dan ook geen aanleiding om de verleende vergunning te schorsen of om het maximale geluidsniveau verder te verlagen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten