Geen geluidsbeperking voor Bevrijdingsfestival Overijssel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Geen geluidsbeperking voor Bevrijdingsfestival Overijssel
Zwolle, 01 mei 2015

Het Bevrijdingsfestival Overijssel dat 5 mei in Zwolle wordt gehouden kan doorgaan. De door de gemeente toegestane geluidsniveaus hoeven ook niet te worden verlaagd. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel beslist. Omwonenden vroegen om een schorsing van de verleende geluidsontheffing of een verlaging van de maximale geluidsniveaus omdat zij bang zijn voor onduldbare geluidsoverlast.

Complex

De voorzieningenrechter oordeelt dat de zaak te complex is om met betrekking tot de vraag of het toegestane geluidsniveau te hoog is in het bestek van deze spoedprocedure tot een beslissing te komen.

Belangenafweging

Wanneer de rechter de belangen van de verschillende partijen afweegt, oordeelt hij dat het zo kort van te voren afblazen van het evenement of het verlagen van de maximale geluidsniveaus onverantwoord is met het oog op de mogelijke gevolgen voor de openbare orde en veiligheid. Het festival rekent op 120.000 tot 140.000 bezoekers. Dit belang gaat op dit moment boven de belangen van de omwonenden bij het voorkomen van een aantasting van hun woon- en leefklimaat.

Uitspraken

Meest gelezen berichten