Gevangenisstraf en behandeling voor overval tankstation

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Gevangenisstraf en behandeling voor overval tankstation
Almelo, 16 augustus 2016

Een 28-jarige vrouw die op Nieuwjaarsdag 2016 een tankstation in Enschede overviel moet 20 maanden de gevangenis in, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De vrouw bedreigde een werkneemster van het tankstation met een mes en eiste geld van haar. De vrouw lijdt aan een persoonlijkheidsstoornis en is verslaafd aan alcohol. Na haar gevangenisstraf moet ze zich laten behandelen in een gesloten inrichting.

Stress

Rechtbank Overijssel, locatie Almelo

Toen de vrouw de overval pleegde stond ze onder grote druk, onder meer omdat ze uit haar huis gezet dreigde te worden. Zij had geld nodig om haar inboedel op te slaan. Volgens deskundigen kon zij, mede door haar verslaving en persoonlijkheidsstoornis, niet omgaan met de stress die haar situatie opleverde. Daardoor viel ze terug op de verkeerde oplossing voor haar problemen.

Behandeling

Zonder behandeling is het gevaar groot dat de vrouw opnieuw de fout in gaat. De deskundigen oordelen dat die behandeling in een gesloten setting plaats moet vinden. De rechtbank legt daarom als bijzondere voorwaarde op dat de vrouw zich maximaal één jaar op moet laten nemen in een kliniek. Ook daarna moet ze zich laten begeleiden. Doet ze dat niet dan moet ze de 10 maanden gevangenisstraf die voorwaardelijk is opgelegd alsnog uitzitten. Aan het slachtoffer moet de vrouw een schadevergoeding van 850 euro betalen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten