Gevangenisstraf voor stompen oud-buurtgenote

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Gevangenisstraf voor stompen oud-buurtgenote
Almelo, 22 november 2016

Een 33-jarige man is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot 60 dagen cel waarvan 57 dagen voorwaardelijk en een taakstraf van 120 uur, omdat hij in Delden een vrouw in het gezicht stompte. De man en het slachtoffer zijn oud-buurtgenoten. De rechtbank wijst de geëiste schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro af.

Gerechtsgebouw Almelo

12 glazen bier

De man is schuldig aan een poging tot zware mishandeling. Hij vloog onder invloed van  - naar eigen zeggen – 12 glazen bier op 5 mei 2016 het slachtoffer aan, terwijl zij in haar deuropening stond. De vrouw viel op de grond en de man kwam op haar terecht. Daar stompte de man haar meerdere keren met kracht tegen haar gezicht. De vrouw liep letsel op en vreesde voor haar leven.

Onrust in de buurt

De man had eerder die dag al ruzie met de vrouw. Hij zei dat hij dit deed omdat hij zijn zoontje wilde beschermen. De rechtbank oordeelt dat het niet aan de man is om eigenrichting te plegen en dat hij moet beseffen dat dit niet de manier is om conflicten op te lossen. Doordat hij de vrouw aanviel droeg hij bij aan het in stand houden van de onrust in de buurt. De eigenrichting en het drankmisbruik weegt de rechtbank als verzwarende factoren mee in de straf.

Contactverbod en schadevergoeding

Naast de grotendeels voorwaardelijke gevangenisstraf en de taakstraf krijgt de man een contactverbod met het slachtoffer opgelegd en moet hij een schadevergoeding betalen van 961,75 euro. De vrouw eiste ruim 4 miljoen euro aan schadevergoeding.

Uitspraken

Meest gelezen berichten