Laden...

Open dag rechtbank Overijssel 2023

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Open dag rechtbank Overijssel 2023
Almelo, 12 oktober 2023

Hoe verloopt een rechtszaak in de zittingszaal? Wat wordt er naast strafzaken eigenlijk nog meer behandeld bij de rechtbank? Hoe komt de rechter tot zijn of haar oordeel? Welke ketenpartners zijn er betrokken bij de diverse rechtszaken? Zijn er cellen in een rechtbank, en hoe zien die er dan uit? En wie werkt er eigenlijk nog meer bij een rechtbank, naast de rechters en griffiers? 

Op al die vragen kun je antwoord krijgen tijdens de jaarlijkse open dag van rechtbank Overijssel, op zaterdag 11 november te Almelo. 

Het programma

Van 10.00 tot 15.00 uur staan de deuren van het gerechtsgebouw aan de Egbert Gorterstraat open voor publiek. Net als voorgaande jaren kun je tijdens de open dag zittingen en mediations bijwonen, kun je een kijkje nemen in het cellencomplex en kun je kennismaken met de diverse ketenpartners die betrokken zijn bij de rechtspraak. Ook zijn er dit jaar een journalist en rechtbanktekenaar aanwezig om je alles te vertellen over hoe de pers omgaat met alles wat er in de rechtbank gebeurt. Extra bijzonder is de dochter van een ex-gedetineerde, die vertelt over de impact die de veroordeling van haar vader op haar heeft gehad. 

Verder kun je op de foto in toga, kunnen kinderen meedoen aan een vossenjacht én aan een interactief inhoudelijk onderdeel en kun je natuurlijk in gesprek met onze rechters. Ook als je geïnteresseerd bent in werken bij onze rechtbank ben je van harte welkom!

Kortom: genoeg te beleven op zaterdag 11 november 2023 in Almelo.
Kom jij een kijkje nemen? 

Het complete programma vind je hier (pdf, 354,1 KB)

Uitspraken