Laden...

28 september: Open dag rechtbank Almelo

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > 28 september: Open dag rechtbank Almelo
Almelo, 28 september 2019

Hoe komt een rechter tot een straf? Hoe gaat een zitting van de familierechter of de bestuursrechter in zijn werk? Wat gebeurt er als je in schuldsanering komt? Of hoe is het eigenlijk om zelf in de huid van de rechter te kruipen en hoe word je rechter? Kom voor de antwoorden naar de open dag van de rechtbank in Almelo op zaterdag 28 september. Dan zet de rechtbank Overijssel de deuren open voor jong en oud.

Programma

Van 10.00 tot 15.00 uur bent u van harte welkom om te komen kijken bij nagespeelde zittingen. Bijvoorbeeld een grote strafzaak, een conflict in de relationele sfeer of een zaak over bijstandsfraude bij de bestuursrechter.

Natuurlijk kunt u ook vrij rondlopen in het cellengebied en een kijkje nemen bij de parketpolitie of in gesprek gaan met een officier van justitie, een rechter of een advocaat. In andere zalen draait een film of is er eindelijk de kans om zelf een toga aan te trekken. Ook is er een informatiemarkt waar verschillende instanties vertellen over hun werk. In het programma is extra aandacht voor kinderen. Zo is er een vossenjacht en kunnen kinderen zich laten schminken.

Ervaringen uit de gevangenis

Tijdens de open dag vertelt ‘Exodus’ over hoe het is om vast te zitten en daarna terug te keren in de samenleving. Ex-gedetineerde Paul Spruit kan zaterdag 28 september helaas niet komen om te praten over zijn ervaringen in de gevangenis en met tbs.

Informatiemarkt

Op de informatiemarkt vertellen tal van organisaties over hun werk dat op de één of andere manier te maken heeft met de rechtbank Overijssel. Denk bijvoorbeeld aan het Openbaar Ministerie, de advocatuur, de Reclassering, de Kinderbescherming, de Stadsbank en PI De Karelskamp.

Waar en wanneer

De open dag is op zaterdag 28 september van 10.00 tot 15.00 uur. U vindt de rechtbank aan de Egbert Gorterstraat 5 in Almelo. Klik hier voor een routebeschrijving. De rechtbank bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station Almelo. Uiteraard is de toegang gratis.

Uitspraken