Straf voor veteraan die pantservoertuig stal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Straf voor veteraan die pantservoertuig stal
Zwolle, 15 september 2016

De 55-jarige veteraan die op 28 juni 2014 een pantservoertuig stal vanaf de legerbasis in Havelte is veroordeeld tot 20 dagen celstraf. De straf is gelijk aan het voorarrest. De oud-militair uit Oldenzaal werd met het rupsvoertuig op de A28 bij ’t Harde aangehouden. Hij wilde naar de Veteranendag in Den Haag rijden om daar een statement te maken. De man is door posttraumatische stress verminderd toerekeningsvatbaar.

Rechtbank Overijssel, locatie Zwolle

De man is daarnaast veroordeeld voor het mishandelen van zijn vader. Na de diefstal van het rupsvoertuig ging de man bij zijn vader wonen. Tijdens een conflict tussen beiden sloeg hij zijn vader op zijn kaak.

Positieve weg

De rechtbank oordeelt dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en dat het goed zou zijn als hij op vrijwillige basis wordt behandeld voor zijn posttraumatische stressproblemen. De oud-militair woont nu in een beschermde setting met andere veteranen. De rechtbank spreekt de hoop en verwachting uit dat hij de positieve weg vervolgt die hij daar is ingeslagen en de hulp aangrijpt die hem wordt geboden.

Uitspraken

Meest gelezen berichten