Laden...

Strafzaak monstertruck Haaksbergen op 14 en 15 maart

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Strafzaak monstertruck Haaksbergen op 14 en 15 maart
Almelo, 11 februari 2016

Op maandag 14 en dinsdag 15 maart behandelt de rechtbank Overijssel in Almelo de strafzaak over het ongeluk met de monstertruck in Haaksbergen. Donderdag 17 maart is gereserveerd als uitloopmogelijkheid. In de zaak zijn twee verdachten: De chauffeur van de monstertruck en de stichting die het evenement organiseerde.

Ongeluk

Tijdens het evenement ‘AutoMotorSportief’ op 28 september 2014 in Haaksbergen kwam de monstertruck bij een stunt in het publiek terecht. Bij het ongeluk kwamen drie mensen om het leven, een groot aantal mensen raakte gewond. Het evenement was georganiseerd door de Stichting Ster Evenementen Haaksbergen. De chauffeur en de stichting worden verdacht van dood door schuld en het veroorzaken van zwaar lichamelijk letsel door schuld.

Bijwonen zitting

De zittingen beginnen om 09:00 uur. Alle zittingen zijn openbaar. Mensen die direct betrokken zijn bij deze strafzaak hebben voorrang bij de toedeling van zitplaatsen in de zittingszaal. Naast de zittingszaal is een aparte ruimte met videoverbinding beschikbaar.

Voor de media

Voor de media is ook een aparte ruimte beschikbaar waar de zitting gevolgd kan worden. Vertegenwoordigers van de pers kunnen voor nadere informatie en aanmelden contact opnemen met team Communicatie van de rechtbank Overijssel.

Uitspraken