Supportershome Vak-P FC Twente blijft dicht

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Supportershome Vak-P FC Twente blijft dicht
Almelo, 12 mei 2017

De deuren van het supportershome van Vak-P bij FC Twente blijven gesloten. De voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel oordeelt dat de burgemeester van Enschede het sluitingsbesluit terecht heeft genomen. Bij een politieactie is er cocaïne gevonden, zoveel dat er sprake is van handel en niet van eigen gebruik. Dit betekent dat het supportershome dicht is bij de laatste thuiswedstrijd van FC Twente op zondag 14 mei, tegen FC Groningen.

Cocaïne

Cocaïne voor handel

Tijdens een politieactie op 6 april 2017 is er in het supportershome van vak-P zo’n hoeveelheid cocaïne aangetroffen dat er geen sprake is van persoonlijk gebruik. Er is ongeveer 17 gram cocaïne gevonden, het maximum voor eigen gebruik is 0,5 gram. Zodra de hoeveelheid drugs de gebruikershoeveelheid overschrijdt en er geen aannemelijke uitleg is dat het niet voor handel is bestemd, mag er worden uitgegaan van handel en kan de burgemeester overgaan tot sluiting.

Ponypacks

Vak-P is er niet in geslaagd om aannemelijk te maken dat de cocaïne niet voor de handel was. De geschetste scenario’s zijn op geen enkele manier onderbouwd met objectieve en controleerbare informatie. Daarbij vond de politie op verschillende plekken concentraties van ponypacks (opgevouwen zakjes) met cocaïne en meerdere ponypacks in één zakje. Ook vond de politie een zakje met meerdere ponypacks toen zij een statafel van de muur trokken.

Voor eigen rekening

De rechter oordeelt dat het voor eigen rekening en risico van Vak-P komt dat er mensen met drugs in haar supportershome zijn. Bij een sluitingsbesluit maakt het voor de wet niet uit of Vak-P weet dat er mensen binnen zijn met drugs. Niet is gebleken dat Vak-P er iets aan doet om te voorkomen dat er mensen het supportershome binnenkomen met drugs. Iedereen mag zonder controle naar binnen. Daarmee loopt de supportersvereniging de kans dat er mensen binnen komen met verkeerde bedoelingen.

Satudarah

Uit het besluit om het supportershome te sluiten blijkt niet dat de aanwezigheid van Satudarah en Saudarah bij Vak-P is meegewogen door de burgemeester van Enschede. De rechter oordeelt dat er geen aanwijzingen zijn dat de burgemeester het supportershome om andere redenen dan de drugshandel heeft gesloten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten