Terecht inreisverbod opgelegd aan agent Iraanse inlichtingendienst

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Terecht inreisverbod opgelegd aan agent Iraanse inlichtingendienst
Zwolle, 27 januari 2015

De vreemdelingenkamer van de rechtbank Overijssel oordeelt dat de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie terecht een inreisverbod heeft opgelegd aan een Iraanse man. Daardoor heeft de man geen recht meer op verblijf in Nederland. De staatssecretaris is van oordeel dat de man een gevaar is voor de nationale veiligheid, omdat hij een agent is van de Iraanse inlichtingendienst MOIS.

AIVD

De man heeft sinds 2007 een Nederlandse verblijfsvergunning. In 2013 meldde de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) dat hij voor de Iraanse inlichtingendienst werkte, daarvoor inlichtingen verzamelde, opdrachten uitvoerde en hiervoor werd betaald. Op basis van de melding van de AIVD trok de staatssecretaris de verblijfsvergunning van de man in en legde hij hem een inreisverbod van 20 jaar op. De man ontkent dat hij werkzaam zou zijn voor de Iraanse inlichtingendienst en ging tegen de beslissing van de staatssecretaris in beroep.

Geheime documenten

De rechtbank is van oordeel dat de conclusie van de AIVD dat de man een gevaar vormt voor de nationale veiligheid terecht is. Om tot dit oordeel te kunnen komen heeft de rechtbank inzage gehad in de geheime documenten waarop de conclusies van de AIVD gebaseerd zijn. Het beroep van de man tegen de beslissing van de staatssecretaris verwerpt de rechtbank.

Uitspraken

Meest gelezen berichten