Uitgesproken Overijssel - juni 2016

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Uitgesproken Overijssel - juni 2016
Overijssel, 22 juli 2016

Moet een agent een verkeersboete betalen? Kun je door 20MB fluiten naar je vergoeding? Dient Go Ahead Eagles een algemeen nut? Allemaal vragen die worden beantwoord in deze Uitgesproken Overijssel van juni 2016.

Uitgesproken Overijssel

In 'Uitgesproken Overijssel' vindt u een selectie van interessante, belangrijke of juist alledaagse uitspraken van Bestuursrecht, Civiel Recht en Strafrecht van de rechtbank Overijssel.

Geen boete voor agent

Een agent van de politie Enschede hoeft een verkeersboete van 39 euro plus 7 euro administratiekosten niet te betalen. De kantonrechter oordeelt dat de snelheidsovertreding, van 6 kilometer per uur te hard rijden, valt onder de vrijstelling die de politie heeft.

De boete werd ingehouden op het loon van de agent, hij stond geregistreerd als gebruiker van het onopvallende busje van de politie Enschede. De politie liet het verder aan hem om beroep aan te tekenen als hij het er niet mee eens was. Omdat het busje uitsluitend in diensttijd door hem of collega’s wordt gebruikt voor het werk, oordeelt de rechter dat het valt onder de vrijstelling. De boete moet worden terugbetaald.

Te florissant financieel vooruitzicht voor franchisenemer?

Heeft het Almelose bedrijf Otto Simon een te florissant vooruitzicht geschetst voor de ondernemers die in het Zeeuwse Tholen een Top-1-Toys-speelgoedwinkel startten? Voor die vraag stond de rechtbank.

De ondernemers leden verlies op verlies en eisen nu schadevergoeding. Volgens hen zou Otto Simon veel hogere omzetten hebben voorspeld. In plaats van omzetten van rond de 400.000 euro haalde de speelgoedzaak bedragen van ongeveer 2 ton binnen.

Omdat de cijfers en conclusies van beide partijen nogal uiteen lopen oordeelt de rechtbank dat er een gerechtelijk deskundige moet komen die kijkt over de exploitatieprognose. Wat mocht nou mogen verwacht qua omzet, gelet op de markt in de regio van Tholen?

Te grote e-mail staat hogere vergoeding in de weg

Een Woz-adviseur krijgt geen hogere vergoeding voor zijn werk als gemachtigde. De rechtbank oordeelt dat hij zijn taxatierapporten voor eigen rekening en risico als te groot bestand bij zijn e-mail aan de gemeente Steenwijkerland had bijgevoegd. Zijn e-mail was 20 MB groot, terwijl de gemeente alleen e-mails tot 10 MB accepteert. Omdat de gemeente daardoor de rapporten niet heeft ontvangen, heeft zij de vergoeding ook terecht lager berekend, zo oordeelt de bestuursrechter.

Go Ahead Eagles geen instelling voor algemeen nut

Hoewel kersvers eredivisionist Go Ahead Eagles mag rekenen op volle tribunes aan de Vetkampstraat, is het geen instelling voor het algemeen nut. Daar kwam een man uit Deventer achter toen hij vrijwillig als steward aan de slag wilde bij de club uit Deventer. Omdat hij in de WW zat moest hij aan het UWV vragen of hij dat mocht doen. Het UWV wees het verzoek af.

Volgens de wet houdt iemand recht op een WW-uitkering wanneer die vrijwilligerswerk doet voor een algemeen nut beogende instelling (anbi). De rechtbank oordeelt dat Go Ahead dat niet is en dat het UWV terecht het verzoek heeft afgewezen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten