Uitgesproken Overijssel - februari en maart 2016

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Uitgesproken Overijssel - februari en maart 2016
Overijssel, 30 maart 2016

Uitgesproken Overijssel van februari en maart 2016. Met onder meer: Kunstenaar Geheugentheater Zwolle moet 273.000 euro betalen, boete voor orgel Oldenzaal en draait Dicky Woodstock op voor stormschade?

Uitgesproken Overijssel

In 'Uitgesproken Overijssel' vindt u een selectie van interessante, belangrijke of juist alledaagse uitspraken van Bestuursrecht, Civiel Recht en Strafrecht van de rechtbank Overijssel.

Wat is een erotische massagesalon?

De gemeente Enschede heeft een vergunning afgegeven voor een erotische massagesalon in Enschede-Noord. Een bewoner vindt dat geen goed idee en stapt naar de bestuursrechter. De rechter oordeelt dat in de aanvraag en de vergunning niet staat omschreven wat er precies bedoelt wordt met erotische massagesalon.

Het is zo niet duidelijk hoe deze salon verschilt met andere soorten bedrijven, die onder de noemer seksinrichting vallen zoals die staan in het bestemmingsplan Enschede-Noord. Dit kan later problemen opleveren bij het handhaven van de regels. De rechtbank geeft de gemeente 4 weken de tijd om dit aan te vullen.

Parkeerboete voor stadsorgel Oldenzaal

Stichting Stadsorgel Oldenzaal liet haar draaiorgel ’t Piepenrek spelen tijdens de Vierdaagse van Oldenzaal. Ondertussen kreeg zij een parkeerboete “op kenteken” op haar 50 meter verderop fout geparkeerde transportwagen.

De stichting meent dat de verbalisant de boete niet aan de kentekenhouder had mogen opleggen maar de chauffeur had moeten aanspreken. Dat de transportwagen bij het draaiorgel hoorde was te zien aan de zijkant en het draaiorgel was goed te horen.

De kantonrechter deelt het bezwaar van de Stichting niet. Ook volgt hij niet het voorstel van de officier van justitie om het bedrag van de boete naar nul euro te verlagen. “De wet is hard en zij geldt voor iedereen, ook voor ‘t Piepenrek.” aldus de kantonrechter.

Geld terug voor kunstwerk "Geheugentheater" Zwolle

  • Civiel Recht
  • Datum uitspraak: 9 maart 2016
  • Zaaknummer: C/08/175843 / HA ZA 15-460
  • Vindplaats: ECLI:NL:RBOVE:2016:958

De kunstenaar die het kunstwerk het Geheugentheater in de Zwolse wijk Stadshagen zou maken moet bijna 273.000 euro aan de gemeente Zwolle terugbetalen. Dat oordeelt de rechtbank. De gemeente had het geld vooruit betaald aan de kunstenaar. Nu hij “het Geheugentheater op de hoofdburcht bij Havezathe Werkeren” niet heeft geleverd, moet hij dat teruggeven.

7 jaar cel voor bezit 107 kilo coke

Een gevangenisstraf van 7 jaar. Tot die straf is een 47-jarige man uit Den Haag veroordeeld voor het in bezit hebben van bijna 107 kilo cocaïne en het voorhanden hebben van meerdere wapens. Tijdens een doorzoeking in het huis van de dealer vond de politie grote supermarkttassen met in totaal 98 pakketten cocaïne, 23 lege verpakkingen, 17.425 euro aan contant geld, een vuurwapen met munitie, een balletjespistool en een meerdere flesjes MDMA. 

​Draait Dicky Woodstock op voor stormschade?

  • Kanton
  • Datum uitspraak: 23 februari 2016
  • Zaaknummer: 3970630 \ CV EXPL 15-1912
  • Vindplaats: ECLI:NL:RBOVE:2016:787

Tijdens het Dicky Woodstockfestival op zaterdag 4 augustus 2012 stortte de hoofdtent in na een zware onweersbui. De geluidsapparatuur raakte door het water beschadigd. De verhuurder wil dat het Steenwijkse festival de schade van ruim 20.000 euro betaalt. Zij zijn het daar niet mee eens. Dit was overmacht. Hoe oordeelt de kantonrechter?

Uitspraken

Meest gelezen berichten