Vrijlating oudste verdachte schietpartij Thomas a Kempisstraat

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Vrijlating oudste verdachte schietpartij Thomas a Kempisstraat
Zwolle, 25 september 2012

De rechtbank Zwolle-Lelystad heeft besloten de voorlopige hechtenis op te heffen van de oudste verdachte in de zaak van de schietpartij in de Thomas a Kempisstraat in Zwolle. Dit betekent dat de 69-jarige man de uitspraak in zijn zaak in vrijheid mag afwachten.

De man wordt samen met twee andere mannen verdacht van de schietpartij in de Thomas a Kempisstraat in Zwolle op 21 januari 2012.

Verwachtte vrijheidsstraf korter

De rechtbank besloot tot de vrijlating omdat zij de kans groot acht dat de vrijheidsstraf die naar verwachting aan deze verdachte zal worden opgelegd niet langer zal zijn dan de tijd die hij tot nu toe in voorlopige hechtenis heeft doorgebracht.

Volgens de wet moet een verdachte uit de voorlopige hechtenis worden ontslagen als deze kans bestaat. De verdachte zat sinds 26 januari 2012 vast.

Uitspraak 4 oktober

De rechtbank behandelde 20 september 2012 de zaak tegen de drie verdachten. De uitspraken in alle drie de zaken is donderdag 4 oktober.

Uitspraken

Meest gelezen berichten