Vrijspraak voor Ajax-supporters bij vechtpartij PEC Zwolle

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Overijssel > Nieuws > Vrijspraak voor Ajax-supporters bij vechtpartij PEC Zwolle
Zwolle , 09 juli 2015

Vijf Ajax-supporters zijn vrijgesproken van openlijke geweldpleging tegen een groep supporters van PEC Zwolle op 9 november 2014. De rechtbank Overijssel oordeelt dat niet is vast te stellen of zij een rol hadden tijdens een massale vechtpartij tussen de twee supportersgroepen in Zwolle en zo ja, wat hun bijdrage dan was.

Geen bewijs

Het enkele feit dat ze zijn gearresteerd op dezelfde plek als waar de groep was, is geen bewijs dat ze ook hebben meegedaan aan de gewelddadige confrontatie. Uit het dossier is bijvoorbeeld niet af te leiden waar de mannen zich bevonden in de groep, of zij in bezit waren van wapens, of ze gevochten hebben of dat ze op een andere manier hebben bijgedragen aan de vechtpartij.

Massale vechtpartij

Na de voetbalwedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen op zaterdagavond 8 november 2014 kwam het een paar uur later rond 01.15 uur tot een confrontatie tussen supporters van Ajax en PEC Zwolle. Er ontstond een massale vechtpartij waarbij met stokken werd geslagen en met stenen en flessen werd gegooid. De politie hield 34 Ajax-supporters en 3 fans van PEC Zwolle aan.

Uitspraken

Meest gelezen berichten