Laden...

Bijwonen zittingen tijdens corona

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Bezoekinformatie > Bijwonen zittingen tijdens corona

Publiek beperkt welkom bij fysieke zaken: aanmelden noodzakelijk

De rechtbank Rotterdam biedt vanaf 17 augustus 2020 weer (beperkt) de mogelijkheid voor publiek om fysieke zittingen bij te wonen. Wilt u langskomen? Meldt u dan minimaal twee dagen van tevoren aan via dit formulier.

Het is voor publiek alleen mogelijk om openbare zaken bij te wonen. Publiek kan zich niet aanmelden voor zittingen die achter gesloten deuren worden behandeld zoals jeugdzaken, faillissementszaken en familiezaken.

Er is per zitting, vanwege de coronamaatregelen, een beperkt aantal plekken voor publiek beschikbaar. Belangstellenden kunnen zich vanaf 7 kalenderdagen tot 2 werkdagen voor de zitting aanmelden. Meld u tijdig aan. Het toewijzen van plekken gebeurt op basis van volgorde van aanmelding. Als er plek beschikbaar is ontvangt u de volgende werkdag een bevestiging per mail.

Let op: wanneer er sprake is van een corona-besmetting op de rechtbank Rotterdam, kan de rechtbank uw gegevens aan de GGD aanleveren. We bewaren niet langer dan noodzakelijk (de periode van quarantaine) uw gegevens.

Voor publiek geldt: zonder bevestigde aanmelding is het niet mogelijk om een zitting bij te wonen. Neem de bevestigingsmail mee naar de rechtbank. Denkt u ook aan het meenemen van een geldig identiteitsbewijs? Daarnaast kan de situatie rondom Covid-19 in de toekomst veranderen. De rechtbank kan een bevestigde aanmelding weer intrekken. U ontvangt daarover dan altijd een mail.

Mondkapjes

Het dringende advies is in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neem een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.


Voor advocaten en procesgemachtigden

Procespartijen en advocaten die voor de zitting zijn opgeroepen, hoeven zich niet aan te melden. Als het voor een zaak nodig is dat naast partijen derden aanwezig zijn bij de zitting dan verzoekt de rechtbank daarvoor (via hun advocaat of gemachtigde) ruim van te voren toestemming te vragen aan de rechter. Het gaat bijvoorbeeld om potentiële getuigen, steun voor slachtoffers, informanten, bedrijfsjuristen of vertegenwoordigers van overheidsvertegenwoordigers. Neem dan contact op met de betreffende griffie.

Op rechtspraak.nl staat altijd de meeste actuele informatie rondom het bijwonen van zittingen. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Voorlichting rechtbank Rotterdam 088 - 361 19 39.