Laden...

Jasper de Gelder

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Rotterdam > Over de rechtbank > Jasper de Gelder

Jasper de Gelder

Jasper de Gelder is sinds 2001 kunstenaar in Rotterdam. Jasper de Gelder is tevens opgeleid aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam als grafisch vormgever en visualiser en heeft in deze hoedanigheid een aantal jaren diverse werkzaamheden verricht. In 2001 studeerde hij af aan het grafisch lyceum in Rotterdam en daarna begon hij zijn studie aan de Willem de Kooning kunstacademie in Rotterdam, waar hij in 2006 afstudeerde op het gebied van Autonome beeldende kunst met als specialisatie tekenen en schilderen.

Kort na zijn afstuderen aan de kunstacademie vertrekt hij voor afwisselende periodes voor drie jaar naar Mexico waar hij zijn intrek neemt in Mexico City. Hier komt hij in contact met lokale kunstenaars, wat resulteert in de toetreding tot de Living artroom galerie in Mexico-stad.

De huidige studio van Jasper bevindt zich aan de Lijnbaan in het centrum van Rotterdam.

In 2014 was hij medeoprichter van het kunstenaarscollectief Eldorado3000. Dit Collectief behoudt zijn eigen perspectief in het huidige kunstlandschap en laat dit zien door eigen tentoonstellingen en met de kunstwerken die het collectief ontwikkelt tijdens evenementen en tentoonstellingen zoals het kunstwerk: de Fury Room, de beleving van waarde. Op 24 september 2016 start de projectruimte “Neck of the Woods” aan de Boompjes nr. 60 in het centrum van Rotterdam met de eerste tentoonstelling. Hij is initiatiefnemer, mede-eigenaar en curator. September 2017 was voorlopig de laatste tentoonstelling met een show genaamd monochromania. Sinds 2017 werkt hij met Johannes Steendam, TNO en Shell in het project: “Drilling for green ideas” waarin afgedankte booreilanden een transformatie en een groene toekomst krijgen. Andere recente werkzaamheden en samenwerkingsverbanden zijn: Fizzy Transition: kunstmatig ontworpen koraalriffen. Eneco: oplossingen voor het recyclen van windmolens.

Jasper de Gelder werkt naast zijn autonome kunstpraktijk en Eldorado3000 als tekenleraar op verschillende basisscholen in Rotterdam.

Jasper de Gelder heeft geruime tijd in Mexico gewoond. Dit land staat bovenaan de ranglijst van landen met de grootste bio- en flora diversiteit. De olieverfschilderijen van De Gelder getuigen hiervan, in zijn geënsceneerde ‘landschappen’ creëert hij een symbiose tussen een onzichtbare werkelijkheid en het zichtbare. Dit fictieve ‘landschap’ zet de toon voor zijn hele oeuvre waarin organismen uit de onderwaterwereld een belangrijke rol spelen, niet alleen in Mexico maar ook in Nederland en wereldwijd.