Laden...

Maatregelen coronavirus

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Rotterdam > Maatregelen coronavirus

Coronamaatregelen rechtbank Rotterdam: wat betekenen ze voor u?

Hier leest u welke maatregelen de rechtbank Rotterdam heeft getroffen wegens het coronavirus.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

Heeft u een vraag over de inhoud van uw zaak? Neem dan contact op met de griffie.

Heeft u een algemene vraag? Het Rechtspraak Servicecentrum (RSC) is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 uur tot 17.30 uur op telefoonnummer 088 361 61 61 of via één van de andere kanalen.

 

 

Zittingen

Behandeling zaken

Rechtbank Rotterdam behandelt een beperkt deel van de zaken schriftelijk, via tele(fonisch)horen of Skype. U wordt daarover tijdig geïnformeerd. Als u iemand wilt meenemen naar uw zitting, moet u dat vooraf aanmelden.

Lees hier welke zaken deze week wel doorgang vinden.

Mondkapje en andere basisregels tijdens corona

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht om in de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u daarom een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen mag u als u zit het mondkapje af doen.

Houd u ook aan de basisregels (Rijksoverheid.nl) die tijdens corona gelden, zoals: thuisblijven bij klachten, 1,5 meter afstand en hygiënemaatregelen.

Avondklok

Als u tijdens de avondklok moet reizen om bij een zitting aanwezig te zijn, kan dat als u in het bezit bent van twee documenten:

  • Een 'Eigen verklaring avondklok' (rijksoverheid.nl), dit kan schriftelijk of digitaal,
  • Een brief van de rechtbank met daarin de uitnodiging, oproep of dagvaarding voor de zitting.

Hiermee toont u aan dat het noodzakelijk is dat u op straat bent

Publiek

Publiek is welkom bij openbare zittingen, maar moet zich wel vooraf aanmelden. Er is beperkt plaats.

Zittingszalen

De rechtbank heeft de zittingszalen ingericht met looproutes en schermen van plexiglas.

Journalisten

Bent u journalist en wilt u bij een zitting of uitspraak aanwezig zijn? Neem contact op met de unit Communicatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl of te bellen met 088 361 19 39.

Uitspraken

De uitspraken gaan op de gebruikelijke wijze

Zaaksverdelingsreglement

De rechtbank heeft een geldend zaaksverdelingsreglement.

Voorzieningen

U kunt gebruikmaken van de toiletten. Op alle locaties is koffie en thee te krijgen. Er staan automaten met onder meer koeken en frisdrank.

Toegankelijkheid gerechtsgebouwen

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Publiek is beperkt welkom. U moet zich vooraf aanmelden.

Sinds 1 december 2020 bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

In onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht zijn maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Wij hebben plexiglasschermen aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen.

Centrale informatiebalie

U kunt langskomen bij de Centrale Informatiebalie. Om een grote toeloop te voorkomen, verzoeken wij u uw zaken bij de Centrale Informatiebalie zoveel mogelijk per post, telefonisch en/of per e-mail af te handelen.

Lees hier hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Nieuws m.b.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. het coronavirus

 

 

Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 9 (1 t/m 5 maart 2021)Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 9 (1 t/m 5 maart 2021)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Zittingsrooster-rechtbank-Rotterdam-week-9-1-tm-5-maart-2021.aspxRotterdam24-2-2021 23:00:00<p><strong>Zittingen van de rechtbank Rotterdam vinden plaats in Rotterdam en in Dordrecht. Op de zittingsroosters hieronder ziet u per rechtsgebied een weekoverzicht van de zittingen.</strong></p>
Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 8 (22-26 februari 2021)Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 8 (22-26 februari 2021)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Zittingsrooster-rechtbank-Rotterdam-week-8-22-26-februari-2021.aspxRotterdam17-2-2021 23:00:00<p>Zittingen van de rechtbank Rotterdam vinden plaats in Rotterdam en in Dordrecht. Op de zittingsroosters hieronder ziet u per rechtsgebied een weekoverzicht van de zittingen. <br></p>
Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 7 (15-19 februari 2021)Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 7 (15-19 februari 2021)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Zittingsrooster-rechtbank-Rotterdam-week-7-15-19-februari-2021.aspxRechtbank Rotterdam 10-2-2021 23:00:00<p><strong>Zittingen van de rechtbank Rotterdam vinden plaats in Rotterdam en in Dordrecht. Op de zittingsroosters hieronder ziet u per rechtsgebied een weekoverzicht van de zittingen.  </strong></p>
Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 6 (8-12 februari 2021)Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 6 (8-12 februari 2021)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Zittingsrooster-rechtbank-Rotterdam-week-6-8-12-februari-2021.aspxRotterdam3-2-2021 23:00:00<p>Zittingen van de rechtbank Rotterdam vinden plaats in Rotterdam en in Dordrecht. Op de zittingsroosters hieronder ziet u per rechtsgebied een weekoverzicht van de zittingen. </p>
Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 5 (1-5 februari 2021)Zittingsrooster rechtbank Rotterdam week 5 (1-5 februari 2021)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Zittingsrooster-rechtbank-Rotterdam-week-5-1-5-februari-2021.aspxRotterdam27-1-2021 23:00:00<p>Zittingen van de rechtbank Rotterdam vinden plaats in Rotterdam en in Dordrecht. Op de zittingsroosters hieronder ziet u per rechtsgebied een weekoverzicht van de zittingen. <br><br>Publiek en pers<br>De rechtbank Rotterdam biedt (beperkt) de mogelijkheid voor publiek om fysieke zittingen bij te wonen. Publiek kan zich per mail aanmelden bij de rechtbank via <a href="mailto:publiek.rotterdam@rechtspraak.nl">publiek.rotterdam@rechtspraak.nl</a><br><br>Klik <a href="/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Bezoekinformatie/Paginas/COVID-19-toegang-publiek.aspx">hier</a> voor meer informatie. <br><br>Pers kan beperkt en in overleg met de rechtbank zittingen volgen. Journalisten worden vriendelijk verzocht voor het bijwonen van een zitting contact op te nemen met de afdeling communicatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar <a href="mailto:communicatierotterdam@rechtspraak.nl">communicatierotterdam@rechtspraak.nl</a> of te bellen met <br>088 - 361 19 39.</p>