Laden...

Coronavirus (COVID-19)

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Rotterdam > Coronavirus (COVID-19)

Het coronavirus, wat betekent dit voor de rechtbank?

Op deze pagina proberen wij u zo goed mogelijk te informeren over wat de uitbraak van het coronavirus betekent voor rechtbank Rotterdam.

Algemene informatie over de maatregelen die vanuit de Rechtspraak worden getroffen leest u op deze informatiepagina.

 

Heeft u een vraag over de inhoud van uw zaak? Neem dan contact op met de griffie.

Heeft u een algemene vraag? Het Rechtspraak Servicecentrum (RSC) is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 20.00 uur en op vrijdag van 08.00 uur tot 17.30 uur op telefoonnummer 088 - 361 61 61 of via één van de andere kanalen.

 

 

Zittingen

Behandeling zaken

Sinds 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van verdachten en procespartijen.

Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch)horen of Skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af.
Lees hier welke zaken deze week wel doorgang vinden.

Sinds 9 juni 2020 houdt rechtbank Rotterdam ochtendzittingen vanaf 8.00 uur en avondzittingen op dinsdag- en donderdagavond, van 18.00 tot 21.00 uur.

Publiek

Sinds 17 augustus is ook publiek weer beperkt welkom. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Lees verder

Journalisten

Bent u journalist en wilt u bij een zitting of uitspraak aanwezig zijn? Neem contact op met de afdeling Communicatie. Dit kan door een e-mail te sturen naar rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl of te bellen met 088 - 361 19 39.

Uitspraken

De uitspraken gaan op de gebruikelijke wijze.

Voorzieningen

U kunt gebruikmaken van de toiletten.

Koffie en thee zijn gratis verkrijgbaar. Snoep en frisdrank tegen betaling. Lunchgelegenheid is vlakbij de gerechtsgebouwen.


 

Toegankelijkheid gerechtsgebouwen

Onze gerechtsgebouwen zijn beperkt toegankelijk. Publiek is beperkt welkom. Aanmelden vooraf is noodzakelijk. Lees hier hoe u dat kunt doen.

Vanaf 1 december bent u verplicht in de publieke ruimten van de rechtbank een mondkapje te dragen. Tot die tijd is er een dringend advies een mondkapje te dragen. Neemt u een eigen mondkapje mee. In de zittingszalen hoeft u als u zit geen mondkapje te dragen.

‘In onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht zijn maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Plexiglasschermen zijn aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen.

Centrale informatiebalie

Sinds 25 mei kunt u weer langskomen bij de Centrale Informatiebalie. Om een grote toeloop te voorkomen, verzoeken wij u uw zaken bij de Centrale Informatiebalie zoveel mogelijk per post, telefonisch en/of per e-mail af te handelen.

Nieuws m.b.t. het coronavirus - This Web Part will show items that have been recently viewed by many users. When you add it to the page, this Web Part will show items from the current site. You can change this setting to show items from another site or list by editing the Web Part and changing its search criteria. You can also customize how items are sorted. As new content is discovered by search, this Web Part will display an updated list of items each time the page is viewed.  Nieuws m.b.t. het coronavirus

 

 

Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 49 (30 nov-4 dec 2020)Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 49 (30 nov-4 dec 2020)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Deze-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Rotterdam-in-week-49-30-nov-4-dec-2020.aspxRotterdam25-11-2020 23:00:00<p>Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch) horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. <br><br>De afgelopen periode zijn in onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Plexiglasschermen zijn aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen.  </p>
Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 48 (23-27 nov 2020)Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 48 (23-27 nov 2020)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Deze-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Rotterdam-in-week-48-23-27-nov-2020.aspxRotterdam18-11-2020 23:00:00<p>Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch) horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. <br><br>De afgelopen periode zijn in onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Plexiglasschermen zijn aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen.  </p>
Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 47 (16-20 nov 2020)Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 47 (16-20 nov 2020)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Deze-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Rotterdam-in-week-47-9-16-20-nov-2020.aspxRotterdam11-11-2020 23:00:00<p>Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch) horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. <br><br>De afgelopen periode zijn in onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Plexiglasschermen zijn aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen.  </p>
Verbod op afsteken vuurwerk in Rotterdam tijdens jaarwisseling blijftVerbod op afsteken vuurwerk in Rotterdam tijdens jaarwisseling blijfthttps://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Verbod-op-afsteken-vuurwerk-in-Rotterdam-tijdens-jaarwisseling-blijft.aspxRotterdam8-11-2020 23:00:00Het verbod op het afsteken van vuurwerk in de gemeente Rotterdam tijdens de jaarwisseling blijft staan. Dat heeft de voorzieningenrechter in Rotterdam beslist.<p>Het verbod op het afsteken van vuurwerk in de gemeente Rotterdam tijdens de jaarwisseling blijft staan. De vuurwerkbranche had een kort geding aangespannen tegen de gemeente om dit afsteekverbod van consumentenvuurwerk van tafel te vegen, maar de voorzieningenrechter van de rechtbank Rotterdam wijst die vordering af. Zij oordeelt dat het besluit van de gemeente niet in strijd is met het Vuurwerkbesluit, de Notificatierichtlijn, artikel 1 Eerste Protocol EVRM en artikel 16 Handvest van de grondrechten van de EU. Ook oordeelt de rechtbank dat een belangenafweging niet in het voordeel van de vuurwerkbranche uitvalt. </p>
Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 46 (9-13 nov 2020)Deze zittingen gaan door bij de rechtbank Rotterdam in week 46 (9-13 nov 2020)https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Rotterdam/Nieuws/Paginas/Deze-zittingen-gaan-door-bij-de-rechtbank-Rotterdam-in-week-46-9-13-nov-2020.aspxRotterdam5-11-2020 23:00:00<p>Vanaf 11 mei 2020 behandelt de rechtbank Rotterdam weer meer zaken in fysieke aanwezigheid van procespartijen en verdachten. Strafzaken, jeugd(straf)zaken en familiezaken hebben daarbij prioriteit. Zaken die schriftelijk of via tele(fonisch) horen of skype kunnen worden behandeld, doen we voorlopig nog steeds op die wijze af. <br><br>De afgelopen periode zijn in onze gebouwen in Rotterdam en Dordrecht maatregelen getroffen waardoor het mogelijk is partijen op een verantwoorde manier te ontvangen. Plexiglasschermen zijn aangebracht en ook de nodige signalering in de wachtruimtes en gangen.  </p>