Laden...

Renovatie rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Rotterdam > Renovatie rechtbank Rotterdam

Renovatie rechtbank Rotterdam

Op deze pagina informeren wij u over de renovatiewerkzaamheden van de rechtbank Rotterdam (locatie Rotterdam, Wilhelminaplein 100-125). Gedurende de renovatie blijft de rechtbank open. Ook de locatie Dordrecht van de rechtbank Rotterdam is geopend.

Planning

De rechtbankkantoren zijn gerenoveerd. Het nieuwe ontvangstgebied in de Galleria (glazen overkapping) is 23 september 2019 in gebruik genomen. Het ontvangstgebied is geopend voor bezoekers, rechtzoekenden en ketenpartners. De renovatie zal naar verwachting eind 2019 geheel zijn afgerond. De officiële opening van de gerenoveerde rechtbank Rotterdam (locatie Rotterdam) staat gepland voor begin 2020.

Eén centrale ingang

Vanaf 23 september heeft de rechtbank Rotterdam één centrale ingang naar de zittingszalen. Die bevindt zich in het ontvangstgebied. Ook de Centrale informatiebalie en de Receptie bevinden zich daar. Ingang B aan de zijde van de Posthumalaan en ingang A van het zittingszalencomplex zijn per 23 september vervallen. Ingang C naar de extra beveiligde zittingszaal blijft gevestigd aan de Posthumalaan 74.

Direct na de openstelling van het ontvangstgebied zal er beveiligingspersoneel aanwezig om de route naar de nieuwe ingang te wijzen. Daarnaast zullen de bodes/beveiligers als gastheren/vrouwen de vragen van bezoekers beantwoorden.

Doorgangen ontvangstgebied (Galleria)

Vanaf 23 september zijn er doorgangen aan de zijde van de Posthumalaan en aan de metro-zijde. De winkels en ondernemingen in de Galleria zijn bereikbaar.

Centrale informatiebalie en Receptie

De Centrale informatiebalie en de Receptie zijn vanaf 23 september te vinden in het gerenoveerde ontvangstgebied. De rechtbank Rotterdam, de Centrale informatiebalie en de Receptie zijn geopend van 08.30 tot 17.00 uur.

Bouwplaats renovatie

Dura Vermeer Bouw Heyma BV heeft een tijdelijke bouwplaats ingericht aan de Veemstraat (naast het Rijnhavengebouw). De werktijden van het bouwbedrijf zijn van maandag tot en met vrijdag van 06:00 tot 17:00 uur.

Overlast

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het niet volledig uit te sluiten dat u als rechtzoekende, omwonende en/of relatie mogelijk enige hinder zult ondervinden van de renovatiewerkzaamheden. Voor klachten kunt u contact opnemen met Dura Vermeer Bouw Heyma BV, e-mail rechtbankrotterdam@duravermeer.nl

Contact

Voor overige vragen over de renovatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de rechtbank, tel. 088 - 362 60 00 of e-mail rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl