Renovatie rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Rotterdam > Renovatie rechtbank Rotterdam

Renovatie rechtbank Rotterdam

Op deze pagina informeren wij u over de renovatiewerkzaamheden van de rechtbank Rotterdam (locatie Rotterdam, Wilhelminaplein 100-125). Gedurende de renovatie blijft de rechtbank open. Ook de locatie Dordrecht van de rechtbank Rotterdam is open.

Het kantorencomplex wordt gerenoveerd en een deel van de Galleria (glazen overkapping) wordt verbouwd tot één centraal entreegebied, dat past bij de maatschappelijke functie van de rechtbank. De renovatie is nodig omdat het gebouw ruim 20 jaar oud is en niet meer voldoet aan de huidige eisen op het gebied van een efficiënte en duurzame werkomgeving. De combinatie Dura Vermeer Bouw Heyma BV /Fokkema architecten gaat de renovatie uitvoeren. 

 

Planning

De renovatie van het kantorencomplex start in mei 2018. De werkzaamheden gaan een jaar duren. De verbouwing van het entreegebied in de Galleria begint in juni 2018 en zal naar verwachting tot en met december 2018 duren.                       

 

Werkzaamheden Galleria

Een deel van de Galleria en de doorgang van de Galleria aan de Posthumalaan (beiden aan de zijde van het Luxor-theater) worden gedurende de renovatie afgesloten. Het is dan niet mogelijk om via de Galleria door te steken van de Laan op zuid naar de Posthumalaan en omgekeerd. De doorgangen van en naar de metro en de doorgang aan de Laan op zuid blijven open. De winkels in de Galleria blijven bereikbaar.

 

Hoofdentree gerechtsgebouwen

De hoofdentree van gerechtsgebouw B wordt tijdens de renovatie verplaatst naar een tijdelijke ingang aan de zijde van de Posthumalaan (vlak naast de Galleria). De hoofdentree van gebouw A in het zittingszalencomplex blijft bereikbaar tijdens de openingstijden van 08.30 - 17.00 uur. 

 

Tijdelijke Centrale informatiebalie

Tijdens de renovatiewerkzaamheden verhuist de Centrale informatiebalie vanuit de Galleria naar een portocabin op het plein voor het zalencomplex. De Centrale informatiebalie is geopend van 08.30 - 17.00 uur.                          

 

Bouwplaats en werktijden

Dura Vermeer Bouw Heyma BV zal een tijdelijke bouwplaats inrichten aan de Veemstraat (naast het Rijnhavengebouw). De werktijden van het bouwbedrijf zijn van maandag tot en met vrijdag van 07:00 tot 17:00 uur. Incidenteel wordt er op zaterdag gewerkt.                         

 

Overlast

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het niet volledig uit te sluiten dat u als rechtzoekende, omwonende en/of relatie mogelijk enige hinder zult ondervinden van de renovatiewerkzaamheden. Voor klachten kunt u contact opnemen met Dura Vermeer Bouw Heyma BV, e-mail rechtbankrotterdam@duravermeer.nl

 

Contact

Voor overige vragen over de renovatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de rechtbank, tel. 088 - 362 60 00 of e-mail rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl