Renovatie rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Rotterdam > Renovatie rechtbank Rotterdam

Renovatie rechtbank Rotterdam

Op deze pagina informeren wij u over de renovatiewerkzaamheden van de rechtbank Rotterdam (locatie Rotterdam, Wilhelminaplein 100-125). Gedurende de renovatie blijft de rechtbank open. Ook de locatie Dordrecht van de rechtbank Rotterdam is open.

Het kantorencomplex wordt gerenoveerd en een deel van de Galleria (glazen overkapping) wordt verbouwd tot één centraal entreegebied, dat past bij de maatschappelijke functie van de rechtbank. De renovatie is nodig omdat het gebouw ruim 20 jaar oud is en niet meer voldoet aan de huidige eisen op het gebied van een efficiënte en duurzame werkomgeving. De combinatie Dura Vermeer Bouw Heyma BV /Fokkema architecten gaat de renovatie uitvoeren. 

 

Planning

De renovatie van het kantorencomplex is gestart in mei 2018. De werkzaamheden duren ruim een jaar. De verbouwing van het entreegebied in de Galleria startte begin juli 2018 en zal naar verwachting tot medio 2019 duren.

 

Werkzaamheden Galleria

Een deel van de Galleria wordt gedurende de renovatie afgesloten. Het is dan niet mogelijk om via de Galleria door te steken van de Laan op zuid naar de Posthumalaan en omgekeerd. De doorgangen van en naar de metro en de doorgang aan de Laan op zuid blijven open. De winkels in de Galleria blijven bereikbaar.

 

Ingangen gerechtsgebouwen

Vanaf 23 augustus 2018 is de huidige hoofdentree B van de rechtbank Rotterdam, locatie Rotterdam, tijdelijk niet meer toegankelijk. De reden is dat het bouwgebied in de Galleria wordt uitgebreid om veilig te kunnen werken aan het dak en de gevel. In plaats van hoofdentree B komt er een tijdelijke hoofdentree B aan de zijde van de Posthumalaan. De entree van gebouw A van het zittingszalencomplex blijft bereikbaar tijdens de openingstijden van 08.30 - 17.00 uur.

 

Tijdelijke Centrale informatiebalie

Tijdens de renovatie verhuist de Centrale informatiebalie vanuit de Galleria (glazen overkapping) naar een tijdelijke huisvesting (portacabin) op het plein voor het zittingszalencomplex. Vanaf maandag 18 juni 8.30 uur kunnen rechtzoekenden en bezoekers daar terecht. De nieuwe locatie wordt met bewegwijzering aangeduid. De tijdelijke Centrale informatiebalie zal 8 tot 12 maanden blijven staan. Openingstijden: 08.30 - 17.00 uur.

 

Bouwplaats en werktijden

Dura Vermeer Bouw Heyma BV zal een tijdelijke bouwplaats inrichten aan de Veemstraat (naast het Rijnhavengebouw). De werktijden van het bouwbedrijf zijn van maandag tot en met vrijdag van 06:00 tot 17:00 uur. Incidenteel wordt er op zaterdag gewerkt.                         

 

Overlast

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het niet volledig uit te sluiten dat u als rechtzoekende, omwonende en/of relatie mogelijk enige hinder zult ondervinden van de renovatiewerkzaamheden. Voor klachten kunt u contact opnemen met Dura Vermeer Bouw Heyma BV, e-mail rechtbankrotterdam@duravermeer.nl

 

Contact

Voor overige vragen over de renovatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de rechtbank, tel. 088 - 362 60 00 of e-mail rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl