Renovatie rechtbank Rotterdam

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbanken > Rechtbank Rotterdam > Renovatie rechtbank Rotterdam

Renovatie rechtbank Rotterdam

Op deze pagina informeren wij u over de renovatiewerkzaamheden van de rechtbank Rotterdam (locatie Rotterdam, Wilhelminaplein 100-125). Gedurende de renovatie blijft de rechtbank open. Ook de locatie Dordrecht van de rechtbank Rotterdam is geopend.

Planning

De rechtbankkantoren zijn inmiddels gerenoveerd. Het nieuwe ontvangstgebied in de Galleria (glazen overkapping) wordt 23 september 2019 in gebruik genomen. Het ontvangstgebied is geopend voor bezoekers, rechtszoekenden en ketenpartners. De renovatie zal naar verwachting eind 2019 geheel zijn afgerond. De officiële opening van de gerenoveerde rechtbank Rotterdam (locatie Rotterdam) staat gepland voor begin 2020.

Eén centrale ingang

Vanaf 23 september heeft de rechtbank Rotterdam één centrale ingang. Die bevindt zich in het ontvangstgebied onder de glazen overkapping (Galleria). Ook de Centrale informatiebalie bevindt zich in het nieuwe ontvangstgebied.

Vanaf de openstelling is er in en rond het gebied beveiligingspersoneel aanwezig om de route naar de nieuwe ingang te wijzen. Daarnaast zullen de bodes/beveiligers als gastheren/vrouwen de vragen van bezoekers beantwoorden.

Doorgangen ontvangstgebied (Galleria)

Tot 23 september 2019 blijven de doorgangen van de Galleria aan de zijde van de Posthumanlaan gesloten. De doorgang van en naar de metro blijft open. Na 23 september zijn er doorgangen aan de zijde van de Posthumanlaan en aan de metro-zijde. De winkels en ondernemingen in de Galleria blijven bereikbaar.

Ingangen A en B van gerechtsgebouwen vervallen

Omdat de rechtbank Rotterdam (locatie Rotterdam) vanaf 23 september 2019 één centrale ingang heeft, vervallen de tijdelijke ingang B aan de zijde van de Posthumalaan en de ingang A van het zittingszalencomplex.

Centrale informatiebalie verhuist

De Centrale informatiebalie (de zwarte portocabin op het Wilhelminaplein) verhuist vanaf 23 september naar het nieuwe ontvangstgebied. Rechtzoekenden en bezoekers kunnen daar terecht. De rechtbank Rotterdam en de Centrale informatiebalie zijn geopend van 08.30 tot 17.00 uur.

Bouwplaats renovatie

Dura Vermeer Bouw Heyma BV heeft een tijdelijke bouwplaats ingericht aan de Veemstraat (naast het Rijnhavengebouw). De werktijden van het bouwbedrijf zijn van maandag tot en met vrijdag van 06:00 tot 17:00 uur.

Overlast

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen is het niet volledig uit te sluiten dat u als rechtzoekende, omwonende en/of relatie mogelijk enige hinder zult ondervinden van de renovatiewerkzaamheden. Voor klachten kunt u contact opnemen met Dura Vermeer Bouw Heyma BV, e-mail rechtbankrotterdam@duravermeer.nl

Contact

Voor overige vragen over de renovatie kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de rechtbank, tel. 088 - 362 60 00 of e-mail rechtbankrotterdam@rechtspraak.nl