Laden...

Informatie voor bezoekers gerechtsgebouw Breda

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Bezoekinformatie > Informatie voor bezoekers gerechtsgebouw Breda
Gelet op de coronamaatregelen gelden er tijdelijk andere gedragsregels voor bezoekers

Ontvangstgebied toegankelijk

Het gebouw heeft een ontvangstgebied. Dit is openbaar gebied en met inachtneming van de huisregels toegankelijk. Het gebied wordt bereikt via de hoofdingang aan de kant van het voorplein en via de zijingang aan de Stationslaan en de Belcrumweg.

De bezoekers die verder het gebouw in willen melden zich bij de portier achter de receptie in de ontvangsthal.

  • Bezoekers die enkel gebruik willen maken van de Griffie van de rechtbank wenden zich rechtstreeks tot dit loket.
  • Bezoekers voor de Raad voor de Kinderbescherming melden zich rechtstreeks bij de balie in het wachtgebied van de Raad voor de Kinderbescherming.

Alle bezoekers

Alle bezoekers, met uitzondering van bezoekers voor de Raad voor de Kinderbescherming dienen zich bij de receptie te kunnen legitimeren en de reden van hun komst aan te geven. Bezoeker wordt geadviseerd om bijvoorbeeld de oproeping of de dagvaarding mee te brengen. Een reden voor een bezoek kan ook zijn het als belangstellende bijwonen van een openbare zitting. Indien aan een bezoeker een bezoekerspas wordt uitgereikt dient deze zichtbaar te worden gedragen.

Raad voor de Kinderbescherming

Bezoekers voor spreekuren van de Raad voor de Kinderbescherming die zich melden bij de receptie worden verwezen naar het wachtgebied van de Raad voor de Kinderbescherming. Dit wachtgebied bevindt zich ter hoogte van de boom in de ontvangsthal. In dat wachtgebied bevindt zich een balie waar bezoekers zich (opnieuw) dienen te melden.

Rechtbank en OM

Bezoekers voor de zittingen van de rechtbank en bezoekers voor de zittingen van het Openbaar Ministerie gaan, voordat zij naar de wachtgebieden gaan, altijd langs de veiligheidscontrole. Bezoekers die daaraan niet meewerken, krijgen geen toestemming om naar het wachtgebied te gaan. Houders van een Rijkspas, politieambtenaren en advocaten zijn, op vertoon van hun pas, van deze controle vrijgesteld.

 

Zitting bijwonen

Na de veiligheidscontrole melden de bezoekers voor de zittingen van de rechtbank zich vervolgens op de eerste of tweede verdieping bij de bodebalie. De bode wijst de bezoekers de weg.
De eerste en tweede verdieping zijn zowel met de trap als met de lift te bereiken.
Bezoekers die op de derde verdieping moeten zijn (verhoorkamers Rechter-commissaris) kunnen het beste gebruik maken van de lift, recht tegenover de veiligheidscontrole.

Wachtruimte van het Openbaar Ministerie

Bezoekers voor de zittingen van het Openbaar Ministerie nemen plaats in de wachtruimte van het Openbaar Ministerie op de begane grond (ingang links van de veiligheidscontrole).

Bezoek wordt opgehaald

Bezoek aan een medewerker van een van de organisaties werkzaam in het gebouw, met uitzondering van bezoekers van de Raad voor de Kinderbescherming, melden zich bij de receptie en wachten daarna bij de trap, achter de veiligheidscontrole, totdat zij door de medewerker worden opgehaald. Bezoekers van de medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming wachten in het wachtgebied van de Raad voor de Kinderbescherming.

Aanwijzingen opvolgen

In het ontvangstgebied en in de wachtgebieden dienen de aanwijzingen van de beveiligingsmedewerkers, bedrijfshulpverleners, receptionisten, portier en bodes te worden opgevolgd.

Leveranciers en medewerkers van derde partijen

Leveranciers en medewerkers van derde partijen wachten, nadat zij zich hebben aangemeld bij de receptie, in het ontvangstgebied tot zij worden opgehaald door een medewerker.

Mindervaliden

Het gerechtsgebouw is toegankelijk voor mindervaliden. Echter bezoekers die met een scootmobiel komen, dienen deze achter te laten in het ontvangstgebied. Zij gaan te voet verder. Indien dat niet mogelijk is kan men dat kenbaar maken bij de portier en wordt gezorgd voor een rolstoel.

Het park

Tijdens de openingsuren van het gerechtsgebouw (op werkdagen van 7.00 tot 20.00 uur) is het park vrij toegankelijk. Buiten genoemde uren is het park afgesloten. Van deze tijden kan onder bepaalde omstandigheden worden afgeweken.