19 en 15 jaar cel voor eerwraakmoord

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > 19 en 15 jaar cel voor eerwraakmoord
Middelburg, 12 oktober 2015

De rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Middelburg, heeft twee mannen van 52 en 26 jaar veroordeeld wegens de moord langs de N61 te IJzendijke. De rechtbank acht bewezen dat de 26-jarige man het slachtoffer heeft doodgeschoten, waarna hij is gevlucht, en dat de 52-jarige man het pistool van de schutter heeft overgenomen en zich heeft gemeld als degene die het slachtoffer had doodgeschoten.

Eerwraak

De rechtbank komt op basis van het dossier tot de conclusie dat het motief van de moord was gelegen in eerwraak. De dochter van de 52-jarige man had een relatie met het slachtoffer. De 48-jarige broer van de oudste verdachte is vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord. Hij is wel veroordeeld wegens bedreiging van de dochter van de oudste verdachte.

De rechtbank is van oordeel dat de moord vanzelfsprekend een enorme schok en onherstelbaar leed teweeg heeft gebracht bij de nabestaanden. De verdachten hebben geen enkel respect voor het leven van het slachtoffer getoond, dat wordt hen zwaar aangerekend, aldus de rechtbank.

De officier van justitie had tegen zowel de 52-jarige als de 26-jarige man een gevangenisstraf van 19 jaar geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten