74-Jarige verdachte verkrachting in hechtenis tot gerechtelijke beslissing opname in inrichting

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > 74-Jarige verdachte verkrachting in hechtenis tot gerechtelijke beslissing opname in inrichting
Breda, 05 december 2017

Gisteren heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant de vervolging geschorst van een 74-jarige man die lijdt aan een progressieve vorm van dementie. De man wordt verdacht van onder meer verkrachting van zijn stiefdochter. De verdachte is in zijn huidige situatie niet in staat om het onderzoek en de strafzaak waarbij hij betrokken is, te begrijpen. De wet schrijft dwingend voor dat een persoon die vanwege ziekte of stoornis niet in staat is te begrijpen wat er in zijn strafzaak gebeurt, niet mag worden vervolgd. De rechtbank heeft daarom ingestemd met het verzoek van de officier van justitie en de verdediging van de verdachte om de vervolging te schorsen. Gelet op de aard van de ziekte zal dit naar verwachting de einduitspraak zijn.

Hechtenis

De man blijft in voorlopige hechtenis totdat de rechter heeft beslist op de vordering tot opname in een inrichting vanwege de veiligheid en gezondheid van betrokkene en anderen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten