Bedreiger burgemeester Boelhouwer veroordeeld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Bedreiger burgemeester Boelhouwer veroordeeld
Breda, 19 december 2017

De man die burgemeester Boelhouwer van Gilze en Rijen, een gemeenteambtenaar en een politieman met de dood bedreigde krijgt hiervoor een voorwaardelijke celstraf. Een eerder opgelegde voorwaardelijke celstraf van 2 maanden moet hij hierdoor wel uitzitten, vindt de rechtbank in Breda. Die komt bovenop de bijna 8 jaar cel, die de 67-jarige man uit Hulten eerder dit jaar kreeg opgelegd voor onder meer wapenhandel door de rechtbanken in Amsterdam en Breda.

Geen onvoorwaardelijke celstraf

De rechtbank tilt zwaar aan de bedreiging van de Hultenaar tegen deze mensen, die publieke functies uitoefenen. Desondanks legt de rechtbank een voorwaardelijke celstraf op omdat de man kort voor deze uitspraak al veroordeeld is tot bijna 8 jaar celstraf in twee zaken. De rechtbank acht het niet aannemelijk dat de rechtbank een hogere onvoorwaardelijke celstraf zou hebben opgelegd als de bedreigingszaak destijds was meegenomen bij die zaken.

Ernstige inbreuk

De man uit Hulten uitte zijn bedreigingen toen de twee ambtenaren voor controle op zijn terrein kwamen. De rechtbank: ‘Hij heeft hierdoor een ernstige inbreuk gemaakt op het (privé)leven van deze personen. Ambtenaren moeten hun werk kunnen verrichten zonder bedreigingen. Daar komt bij dat een burgemeester in de gelegenheid moet zijn om zijn openbare ambt in alle vrijheid uit te oefenen.’

Uitspraken

Meest gelezen berichten