Beroep ondernemers ongegrond in rechtszaak achterdeurproblematiek coffeeshops Tilburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Beroep ondernemers ongegrond in rechtszaak achterdeurproblematiek coffeeshops Tilburg
Breda, 19 mei 2015

Op dinsdag 19 mei 2015 heeft de bestuursrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, uitspraak gedaan in de zaak van twee ondernemingen tegen het besluit van de burgemeester om hun bedrijfspand in Tilburg voor zes maanden te sluiten. Het beroep van de ondernemers is ongegrond verklaard.

Handelsvoorraad

De burgemeester besloot het pand te sluiten nadat in ondergrondse ruimtes ervan bijna tien kilo softdrugs waren aangetroffen. Volgens de ondernemers vormden de aangetroffen drugs de handelsvoorraad voor vier coffeeshops van The Grass Company, die door de Tilburgse burgemeester worden gedoogd. Volgens de ondernemers is het coffeeshopbeleid van de burgemeester daarom “hypocriet” en “paradoxaal”.
Dat de verkoop van softdrugs in coffeeshops wordt gedoogd, terwijl de bevoorrading van diezelfde coffeeshops verboden is, staat algemeen bekend als de ‘achterdeurproblematiek’. 

Beleid niet onredelijk

De rechtbank vindt het beleid van de Tilburgse burgemeester niet onredelijk. De rechtbank beseft dat het gedogen van coffeeshops aan de voorkant kan leiden tot bedrijfsmatige complicaties aan de achterkant, maar volgens de rechtbank is het niet aan de burgemeester om dit probleem op te lossen. De rechtbank is zich bewust van het paradoxale van de situatie. De burgemeester heeft echter steeds duidelijk gesteld dat wel degelijk wordt opgetreden, indien een handelsvoorraad (‘stash’) wordt aangetroffen.

Uitspraken

Meest gelezen berichten