Café Le Clochard Tilburg hoeft terras niet af te breken

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Café Le Clochard Tilburg hoeft terras niet af te breken
Breda, 18 januari 2016

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg mag café Le Clochard aan de Heuvel in Tilburg op dit moment niet dwingen zijn terrasconstructie af te breken. Dat bepaalde de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant deze week. Eerst moet de gemeente haar nieuwe terrassenbeleid hebben opgesteld, vindt de rechter.

Last onder dwangsom

De terrasconstructie van Le Clochard Tilburg BV is een bouwwerk waarvoor in principe een omgevingsvergunning nodig is. De gemeente heeft een terrassenbeleid op grond waarvan zij in sommige gevallen gedoogt dat zonder omgevingsvergunning een terrasconstructie wordt geplaatst. In dit geval wijkt volgens de gemeente de terrasconstructie te veel af van de normen van dat beleid, het is te groot. Daarom legde de gemeente een zogeheten last onder dwangsom aan Le Clochard Tilburg BV om het bedrijf te dwingen de terrasconstructie te verwijderen. Le Clochard stapte daarop naar de rechter.

Kans op legalisering

De rechter heeft geconstateerd dat de gemeente bezig is met een nieuw terrassenbeleid, dat wordt opgesteld nadat een inventarisatie is gemaakt van terrassen die op dit moment worden gedoogd. Hierdoor bestaat de kans dat als het nieuwe beleid van toepassing wordt, de gemeente straks voor de huidige constructie wèl een omgevingsvergunning zal kunnen en willen verlenen. Daarom vindt de voorzieningenrechter de maatregel om nu het café te dwingen de terrasconstructie af te breken te ver gaan, en schorst daarom de last onder dwangsom. Het college moet nu een nieuw besluit nemen en daarbij rekening houden met de vergunningplicht die voor de terrasconstructie bestaat en het nieuwe terrassenbeleid.

Uitspraak

Meest gelezen berichten