Celstraffen tot 46 maanden opgelegd in drugszaak tegen 15 verdachten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Celstraffen tot 46 maanden opgelegd in drugszaak tegen 15 verdachten
Breda, 20 februari 2017

Elf verdachten zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van 10 weken tot 46 maanden voor overtredingen op grond van de Opiumwet, witwassen en verboden wapenbezit, onder meer in Tilburg en Eindhoven. Eén verdachte kreeg een taakstraf van 240 uur opgelegd. Het onderzoek naar de verdachten startte al in mei 2010.

Langlopend onderzoek

De 27 zaakdossiers zijn behandeld tijdens diverse zittingsdagen. Een aantal mannen werd onder andere verdacht van deelname aan criminele drugsorganisaties. De rechtbank acht echter niet bewezen dat hier sprake van was. In het veelomvattende dossier ontbreekt het aan deugdelijk bewijs voor een gestructureerd en duurzaam samenwerkingsverband tussen verdachten, aldus de rechter.

Straffen

Vanwege het langlopende onderzoek heeft de rechtbank in de strafmaat rekening gehouden met een forse overschrijding van de redelijke termijn. Twee verdachten zijn vrijgesproken van de verdenkingen. In één zaak heeft de rechtbank zich onbevoegd verklaard.

Uitspraken

Meest gelezen berichten