Celstraffen voor dodelijke woningoverval in Tilburg

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Celstraffen voor dodelijke woningoverval in Tilburg
Breda, 14 februari 2017

Twee 21-jarige mannen uit Spijkenisse en Curaçao zijn veroordeeld voor een woningoverval in 2015 met dodelijke afloop. Zij worden veroordeeld tot 15 en 9 jaar cel. De schoonzoon van het slachtoffer krijgt 3 jaar cel opgelegd voor medeplichtigheid. Een vierde verdachte wordt vrijgesproken.

Woningoverval

Op 15 september 2015 reden de verdachten vanuit Spijkenisse naar Tilburg om een woning te overvallen waarin zij goud, geld en drugs dachten aan te treffen. Zij waren hierover getipt door de schoonzoon van het latere slachtoffer. Vervolgens drongen de twee overvallers met getrokken pistolen de woning aan de Betuwestraat binnen. Het slachtoffer en de andere aanwezigen in de woning werden onder schot gehouden en vastgebonden. Ze werden gedwongen geld, sieraden en drugs af te staan.

Dodelijk schot

Daarna ging een van de overvallers met het slachtoffer naar de eerste etage. Hier wrikte het slachtoffer zijn handen los en ontstond een worsteling waarbij een schot gelost werd. Het slachtoffer werd in de borst geraakt. Vervolgens verlieten de overvallers de woning. Het slachtoffer overleed later aan zijn verwondingen.

Straffen

Ondanks hun jeugdige leeftijd worden de twee hoofdverdachten als volwassenen berecht. De straf van een van de overvallers valt daarbij hoger uit, omdat hij ook veroordeeld wordt voor onder andere een eerdere poging tot doodslag. De schoonzoon krijgt voor zijn medeplichtigheid aan de overval 3 jaar gevangenisstraf opgelegd. De rechtbank acht niet wettig en overtuigend bewezen dat de chauffeur wetenschap had van de plannen van de andere verdachten. Hij wordt daarom vrijgesproken van medeplichtigheid.

Uitspraken

Meest gelezen berichten