Gevangenisstraf voor mishandeling op Chaams voetbalveld

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Gevangenisstraf voor mishandeling op Chaams voetbalveld
Breda, 15 juli 2016

Een 23-jarige man uit Breda is veroordeeld tot 5 maanden cel, waarvan 2 voorwaardelijk. Hij schopte in april tijdens een voetbalwedstrijd in Chaam een op de grond liggende tegenstander tegen zijn hoofd. Ook sloeg hij een andere tegenstander in het gezicht. De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht bewezen dat de verdachte zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling en poging tot zware mishandeling.

Gestrekt been en vuistslag

Het slachtoffer lag tijdens de aanval op de grond en verklaarde dat hij de verdachte op zich af zag rennen. De verdachte sprong met gestrekt been richting het slachtoffer en schopte hem tegen zijn slaap. Een teamgenoot van de aangevallen speler rende op het slachtoffer af en kreeg vervolgens van de verdachte een vuistslag in zijn gezicht. Volgens de rechtbank heeft de verdachte het aanzien van de voetbalsport geschaad met zijn ‘agressieve, gewelddadige en gevaarlijke gedrag’. Een dergelijk geweldsdelict veroorzaakt grote onrust in de samenleving en hoort, met name op een sportveld waar ook toeschouwers aanwezig zijn, niet thuis, aldus de rechter.

Eerdere veroordeling

De verdachte werd in 2012 al eens veroordeeld voor openlijke geweldpleging. Door de KNVB is hij inmiddels voor 5 jaar geschorst. Daarnaast moet de man een schadevergoeding betalen aan de twee slachtoffers. Bovendien moet hij zich van de rechter laten behandelen voor zijn gedragsproblemen.

De officier van justitie had een gevangenisstraf van 6 maanden, waarvan 2 maanden voorwaardelijk, geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten