Open Dag rechtbank Breda op zaterdag 10 september

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Open Dag rechtbank Breda op zaterdag 10 september
Breda, 27 juli 2016

Zaterdag 10 september organiseert rechtbank Zeeland-West-Brabant een Open Dag op locatie Breda. Op deze dag kunnen zowel kinderen als volwassenen kennismaken met de Rechtspraak. Bijzonder aan deze Open Dag is dat het de laatste keer in het gebouw aan de Sluissingel is, in april 2018 verhuizen we naar het nieuwe gerechtsgebouw aan de Stationslaan. De openstelling van de rechtbank is ook een activiteit van de Open Monumentendag.

Cellencomplex

In het programma is er ‘voor elk wat wils’: zo zijn er (nagespeelde) zittingen over hennep of een scheiding, is er een jeugdzitting voor en door kinderen en kunt u op ludieke wijze meer te weten komen over civiel recht. Het cellencomplex wordt deze dag ook opengesteld voor publiek. Architectuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in onze vierkante zittingszalen, die uniek in Nederland zijn.

Week van de Rechtspraak

De Open dag van rechtbank Zeeland-West-Brabant valt in de Week van de Rechtspraak, het jaarlijkse publieksevenement van alle gerechten in Nederland. Tijdens deze week, van 5 t/m 11 september, organiseren alle rechtbanken en gerechtshoven een of meerdere activiteiten. Het thema van dit jaar is ‘De rechter tussen staat en straat’.

Uitspraken

Meest gelezen berichten