Rechtbank Breda exposeert kunst uit eigen collectie

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Rechtbank Breda exposeert kunst uit eigen collectie
Breda, 29 juli 2016

De kunstcommissie van de rechtbank in Breda heeft een kunstexpositie ingericht met werken uit de eigen collectie. Hiervoor is geput uit werken die normaal gesproken achter de gesloten deuren van de rechtbank staan en hangen. De expositie is tot 1 oktober te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur aan de Sluissingel 20. Toegang is gratis.

Engel van Breda

De Engel van Breda

De werken zijn de afgelopen jaren aangekocht door de kunstcommissie. Bijzondere aandacht krijgt het beeld van ‘De Engel van Breda’ van de hand van Ellen Wolff. Dit beeld is in 2012 door de rechtbank aangekocht en staat op een sokkel bij de entree. De kunstenares heeft de engel uit het wapenschild van Breda, door het beeld een driedimensionale vorm gegeven. Wolff in een interview aan dagblad BN De Stem: ‘Het werk geeft een gevoel van vrijheid. Maar ook vrolijkheid, beweeglijkheid en optimisme.’

Het dagelijkse leven in de rechtbank

Een aantal werken van kunstenares Lisette Overweel-Monshouwer is in bruikleen en wordt ook tentoongesteld. Lisette begon na haar studie Nederlands recht, aan haar carrière bij onder andere het gerechtshof in Den Haag en bij de rechtbank in Dordrecht. Haar werk inspireerde haar tot het maken van een serie 'rechtbankschilderijen' over het dagelijkse leven in de rechtbank en kenmerken zich door het vrolijke karakter, kleurrijk en een vleugje humor.

Identiteitsbewijs

De kunstexpositie bevindt zich in de publieke ruimte van de rechtbank, waar ook de rechtszittingen zijn. Toegang is gratis, op vertoon van een geldig identiteitsbewijs.

Uitspraken

Meest gelezen berichten