Rechtbank: drugswoning Sprang-Capelle blijft voorlopig gesloten

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Rechtbank: drugswoning Sprang-Capelle blijft voorlopig gesloten
Breda, 05 september 2016

Een woning in Sprang-Capelle waarin in juli amfetamine werd aangetroffen mocht op grond daarvan door de burgemeester van Waalwijk worden gesloten. Dat heeft de rechtbank Zeeland-West-Brabant bepaald. De bewoner had bezwaar gemaakt tegen het besluit van de burgemeester, onder meer met het argument dat de drugs alleen voor eigen gebruik bedoeld waren.

Handel

Volgens het beleid van de burgemeester van Waalwijk kan een woning voor 3 maanden gesloten worden als er meer dan 0,5 gram harddrugs worden aangetroffen. In de woning werd een grotere hoeveelheid gevonden. Ook werden er een versnijdingsmesje en een weegschaal aangetroffen. Volgens de bewoner waren de drugs niet bestemd voor de handel. Dit heeft hij volgens de voorzieningenrechter echter niet aannemelijk kunnen maken.

Overlast

De bewoner stelde daarnaast dat er nooit sprake is geweest van bewijsbare overlast. Maar om tot sluiting over te gaan hoeft daarvan ook geen sprake te zijn, aldus de rechtbank.

De beslissing van de voorzieningenrechter heeft een voorlopig karakter. De eiser kan eventueel een bodemprocedure starten.

Uitspraken

Meest gelezen berichten