Rechter blijft in vier zittingsplaatsen in Zeeland en West-Brabant

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Rechter blijft in vier zittingsplaatsen in Zeeland en West-Brabant
Breda, 31 augustus 2015

De rechtbank Zeeland-West-Brabant blijft zittingen houden in Breda, Bergen op Zoom, Middelburg en Tilburg. De kantoren worden vanaf 2018 geconcentreerd in de locaties Breda en Middelburg. Dit is de regionale uitwerking van het voorgenomen Meerjarenplan van de Rechtspraak en een ontwikkeling die samenhangt met de nieuwbouw van het gerechtsgebouw in Breda. 

Moderniseren

De Nederlandse rechtbanken investeren komende jaren in digitale procesvoering en in de kwaliteit van de rechtspraak. Tegelijkertijd moet er stevig bezuinigd worden. “Dat doen we door de uitgaven voor huisvesting en bedrijfsvoering flink te verminderen”, verklaart Marieke Koek, president van de rechtbank Zeeland-West-Brabant. “Ook in ons arrondissement. De bouw van het nieuwe gerechtsgebouw in de Spoorzone in Breda biedt de kans de kantoorwerkplekken van Bergen op Zoom en Tilburg in Breda en Middelburg te concentreren en te gaan samenwerken volgens de principes van het nieuwe werken: digitaal en met gebruik van flexibele werkplekken. Met deze operatie maken we tegelijkertijd een grote slag om onze rechtspraak te moderniseren en deze sneller, toegankelijker en waar mogelijk deskundiger te maken.”

Bezuinigingsopdracht

Het voorgenomen Meerjarenplan van de Rechtspraak 2015-2020 is maandag verschenen en beschrijft de weg naar de modernisering van de rechtspraak in Nederland en geeft antwoord op de bezuinigingsopdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie. Na consultatie van externe partners zal het Meerjarenplan op 8 september definitief worden.

Rechtbank Zeeland-West-Brabant

Bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant werken zo’n 650 mensen verdeeld over de vier locaties Bergen op Zoom, Breda, Middelburg en Tilburg. Hier behandelen ruim 140 rechters bijna 130.000 zaken per jaar.

Uitspraken

Meest gelezen berichten