Stiefvader veroordeeld tot 4 maanden cel en 36.000 euro schadevergoeding

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Stiefvader veroordeeld tot 4 maanden cel en 36.000 euro schadevergoeding
Breda, 18 december 2017

Een 46 jarige man uit Breda die werd verdacht van ontucht met zijn stiefdochter en mishandeling van het meisje, krijgt 4 maanden onvoorwaardelijke celstraf en moet ruim 36.000 euro schadevergoeding aan haar betalen. De rechter acht mishandelingen in 2004 en 2005 bewezen, maar vindt voor het seksueel misbruik niet genoeg bewijs.

Verjaard

Een deel van de ten laste gelegde mishandelingen is inmiddels verjaard. De rechtbank verklaart de officier van justitie voor dat deel niet-ontvankelijk. De mishandelingen die niet zijn verjaard betreffen onder andere een trap tegen het gezicht van het meisje, dat sindsdien enkele tanden moet missen en nog altijd gebitsbehandelingen krijgt hiervoor. De verdachte moet de medische kosten, € 35.185,03, betalen en daarbovenop een bedrag voor immateriële schade van € 1.500,-.

Moeder

De moeder van het slachtoffer stond ook terecht wegens seksueel misbruik en mishandeling. Met de officier van de justitie en de verdediging acht de rechtbank dit niet bewezen. Daarom wordt de vrouw hiervan vrijgesproken.

Uitspraken

Meest gelezen berichten