Tilburger die zijn oma ombracht krijgt TBS

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Tilburger die zijn oma ombracht krijgt TBS
Breda, 01 mei 2018

De 22-jarige L.H. uit Tilburg krijgt TBS opgelegd voor het ombrengen van zijn oma. Dit heeft de rechtbank in Breda vandaag beslist. De man verkeerde in een psychose toen hij zijn oma ombracht, nadat zij hem had gezegd dat hij niet meer welkom was bij haar.

Drugsgebruik

Volgens de rechtbank staat vast dat hij zijn oma om het leven heeft gebracht. Vanwege zijn drugsgebruik en zijn gedrag was hij door zowel zijn moeder als zijn vader de deur gewezen. Daarna had hij enkele maanden bij zijn oma gewoond, die hem ook uit huis zette nadat hij haar geld afhandig had gemaakt. Toen hij na verloop van tijd weer bij zijn oma aan de deur stond, heeft zij hem gezegd dat hij niet meer welkom was. De man heeft haar toen met een keukenmes in haar hals gestoken, waarna zij is doodgebloed.

Slachtofferverklaring

Verdachte heeft hiermee onherstelbaar leed en verdriet toegebracht aan de kinderen van zijn oma, waaronder zijn eigen moeder, en overige familieleden,’ aldus het vonnis van de rechtbank. ‘Hoe moeilijk dit is, is door zijn moeder ter zitting treffend verwoord: “Ik heb nu geen moeder meer en ik voel me geen moeder meer.” ’

Langdurige en intensieve behandeling

Uit de rapportages van de psychiater en de psycholoog blijkt dat man lijdt aan een stoornis die hem tijdens de confrontatie met zijn oma dusdanig heeft beïnvloed dat hij volledig ontoerekeningsvatbaar was. Zoiets zou opnieuw kunnen gebeuren als de man niet wordt behandeld en begeleid. De aard van de stoornis vereist een langdurige en intensieve behandeling. Daarom wordt aan de man geen gevangenisstraf opgelegd, maar wordt hij opgenomen in een TBS-kliniek. Dit komt overeen met de eis van de officier van justitie.

Uitspraken

Meest gelezen berichten