Verdachten van plotselinge aanval op politieagenten blijven in de cel

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Verdachten van plotselinge aanval op politieagenten blijven in de cel
Breda, 06 december 2016

De 2 mannen uit Moerdijk en Zevenbergen die verdacht worden van openlijk geweld tegen 2 politieagenten die in de nacht van zaterdag op zondag in het uitgaansgebied van Breda aan het werk waren, blijven in voorarrest totdat de zaak voor de rechter komt. Dit besloot de rechter-commissaris bij hun voorgeleiding op dinsdagochtend.

Vast tot aan de zitting

De twee mannen van 25 en 28 jaar zouden de agenten uit het niets zijn gaan slaan. Sinds 2015 is een aanvulling in de wet doorgevoerd die de rechter-commissaris vraagt in een schokkend voorval zoals dit, waardoor maatschappelijke onrust wordt veroorzaakt, de voorlopige hechtenis van verdachten te verlengen totdat ze voor de rechter moeten komen. Dit kan op voorwaarde dat die zitting snel plaatsvindt. De verdachten staan op donderdag 15 december voor de politierechter.

Uitspraken

Meest gelezen berichten