Vrijspraak ontucht met twee 13-jarige jongens

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Vrijspraak ontucht met twee 13-jarige jongens
Breda, 03 november 2015

De rechtbank Zeeland-West-Brabant, locatie Breda, heeft een 40-jarige man uit Utrecht vrijgesproken wegens ontucht omdat het bewijs ontbreekt dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan ontucht met twee 13-jarige jongens.

Zomerkamp

In het weekend van 21 en 22 september 2013 vond in Ossendrecht een reünie plaats van een zomerkamp dat eerder die zomer had plaatsgevonden. Verdachte was één van de begeleiders, de twee jongens waren deelnemers aan de kampen.

In de nacht van 21 op 22 september 2013 lag de man als enige volwassene samen met tien kinderen, waaronder de twee 13-jarigen, in één tent. Namens de jongens is aangifte gedaan. Zij hebben verklaard dat zij, terwijl zij in hun slaapzakken lagen, in die nacht door de man zijn betast.

Oordeel van de rechtbank

De jongens hebben ook verklaard over de afstand tussen de slaapzakken waarin zij en verdachte lagen. Aan de hand van de verklaringen van de jongens, heeft onder leiding van de rechter-commissaris een reconstructie plaatsgevonden. Daarbij is gereconstrueerd hoever de arm van de verdachte richting de jongens kon reiken ten opzichte van de jongen. Deze reconstructie heeft naar het oordeel van de rechtbank uitgewezen, dat het onmogelijk is dat de gedragingen hebben kunnen plaatsvinden op de wijze als door de jongens verklaard.

Behalve de verklaringen van de jongens, bevat het dossier geen ander bewijs van wat er die nacht volgens de jongens zou zijn gebeurd. Naar het oordeel van de rechtbank ontbreekt daarmee wettig en overtuigend bewijs dat de man de feiten heeft gepleegd en is hij vrij gesproken.

De officier van justitie had acht maanden cel geëist waarvan vier maanden voorwaardelijk.

Uitspraken

Meest gelezen berichten