Vuurwapen in auto en 200 op 80 km-weg: celstraf, rijverbod en boete

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Vuurwapen in auto en 200 op 80 km-weg: celstraf, rijverbod en boete
Breda, 22 juni 2017

Een 37-jarige Bredanaar wordt veroordeeld tot 6 maanden cel, een rijontzegging van een half jaar en een boete van 1200 euro. De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht bewezen dat hij zich in maart 2017 schuldig heeft gemaakt aan verboden wapenbezit en gevaarlijk rijden tijdens een wilde politieachtervolging, die eindigde in een crash op de N285.

Zwarte koffer

Op 4 maart 2017 gaf de politie de Bredanaar een stopteken omdat hij gevaarlijk rijgedrag vertoonde. De man probeerde vervolgens te ontkomen door er op een 80-kilometerweg tussen Terheijden en Breda met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur vandoor te gaan. Hij verloor echter de controle over zijn voertuig, crashte tegen een lantaarnpaal en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Door de crash viel een zwarte koffer uit de achterbak van de auto. In de koffer, die van de bestuurder bleek te zijn, zaten een vuurwapen en bijbehorende munitie.

Eerdere veroordelingen

Omdat de bestuurder al eerder veroordeeld werd voor onder andere verkeersovertredingen en verboden wapenbezit acht de rechter een onvoorwaardelijke gevangenisstraf op zijn plaats. Die valt 3 maanden lager uit dan de door de officier van justitie geëiste 9 maanden. De rechtbank gaat wel mee in de eis voor 6 maanden rijontzegging, ingaand na zijn gevangenisstraf. De boete van 1200 euro valt hoger uit dan de door het Openbaar Ministerie geëiste 550 euro. Dat bedrag doet volgens de rechter namelijk geen recht aan het ‘welhaast absurde’ rijgedrag van de verdachte.

Uitspraken

Meest gelezen berichten