Werkstraf en zes maanden voorwaardelijk voor datingsite-oplichter

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Werkstraf en zes maanden voorwaardelijk voor datingsite-oplichter
Middelburg, 21 juni 2016

Een 43-jarige man uit Vlissingen is veroordeeld voor oplichting via verschillende datingsites. De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht wettig en overtuigend bewezen dat hij in 2012 6 vrouwen voor soms enorme bedragen heeft opgelicht.

Allerlei verhalen

De verdachte deed zich voor als gefortuneerd man. Hij beweerde onder meer dat hij huizen bezat in Berlijn en Marseille, van adellijke afkomst was en meerdere miljoenen op zijn bankrekening had staan. In werkelijkheid verbleef hij in een dak- en thuislozenopvang.

Ontfutseling

Hij vroeg de vrouwen om geld voor te schieten voor buitenlandse reizen die hij zou moeten maken, onder andere om waardevolle spullen op te halen. Hij hield zijn slachtoffers voor dat hij tijdelijk geen toegang tot zijn vermogen had, bijvoorbeeld omdat zijn pinpas gestolen was. Zo ontfutselde hij de vrouwen bedragen oplopend tot ruim 30.000 euro. Met dit geld bekostigde hij zijn gokverslaving.

Terugbetalen

De man wordt veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden. Daarnaast moet hij aan een deel van zijn slachtoffers een schadevergoeding betalen.

De officier van justitie had een jaar gevangenisstraf, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, geëist. Eén van de redenen dat de straf lager uitvalt is dat de redelijke termijn voor de duur van het proces met 16 maanden overschreden is.

Uitspraken

Meest gelezen berichten