Werkstraf voor valse bommelding bij hogeschool Roosendaal

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Werkstraf voor valse bommelding bij hogeschool Roosendaal
Breda, 20 september 2016

Een 20-jarige man is door de rechtbank Zeeland-West-Brabant veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur. Hij deed op 15 januari 2015 een 112-melding dat er een bom zou liggen bij het Zoomvliet College in Roosendaal, vergezeld van de woorden ‘allahoe akbar, allahoe akbar’.

Angstgevoelens

De melding bleek vals. Omdat er geen aanwijzingen waren voor een explosief werd besloten de school niet te ontruimen. De verdachte kon diezelfde dag nog worden aangehouden na onderzoek door de politie. De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij de in de huidige maatschappij levende angstgevoelens voor terroristische aanslagen heeft misbruikt en aangewakkerd door zijn melding en woordkeuze.

Motief onduidelijk

Mogelijk was de bommelding een impulsieve actie van de verdachte om te zorgen dat een vriend vrij zou krijgen van school, zodat ze samen naar Antwerpen konden gaan. De man wordt bestraft als minderjarige, omdat hij nog niet functioneert als een volwassene. Dit betekent ook dat de straf lager uitvalt dan de eis. De officier van justitie had bestraffing als meerderjarige en een werkstraf van 150 uur geëist.

Uitspraken

Meest gelezen berichten