Wim S. krijgt 18 jaar voor moord op Heidy Goedhart

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Skip Navigation LinksRechtbank Zeeland-West-Brabant > Nieuws > Wim S. krijgt 18 jaar voor moord op Heidy Goedhart
Breda, 23 mei 2016

Wim S. is veroordeeld tot 18 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn vriendin Heidy Goedhart. De rechtbank Zeeland-West-Brabant heeft geoordeeld dat de bekentenissen van Wim S., verkregen tijdens een zogenoemd werken-onder-dekmantel-traject, gebruikt mogen worden voor het bewijs. Op grond van deze bekentenissen en het overige bewijs kan volgens de rechtbank wettig en overtuigend worden bewezen dat Wim S. de moord heeft gepleegd.

Undercoveragenten

Heidy Goedhart werd in de nacht van 18 op 19 december 2010 vermoord in de achtertuin van haar woning in Kaatsheuvel. Haar partner Wim S. werd in maart 2011 als verdachte aangehouden, maar werd na enkele maanden op vrije voeten gesteld. In september 2013 is de politie gestart met een werken-onder-dekmantel-traject. Tijdens dit traject heeft verdachte in Marbella tegenover undercoveragenten tweemaal een volledige bekentenis afgelegd. Wim S. vertelde dat hij Heidy met een steen tegen het hoofd heeft geslagen, haar heeft gewurgd en na de moord een inbraak in scene heeft gezet. Wim S. heeft, nadat hij weer is aangehouden, zijn bekentenissen ingetrokken.

Schadevergoeding Bureau Jeugdzorg

De rechtbank heeft Wim S. aan zijn bekentenissen gehouden en rekent hem zwaar aan dat hij Heidy Goedhart, moeder van twee zeer jonge kinderen van Wim S., heeft vermoord, omdat hij met zijn nieuwe vriendin verder wilde en een scheiding van Heidy niet aan zou kunnen. Wim S. is ook veroordeeld tot betaling van een schadevergoeding aan Bureau Jeugdzorg van ruim € 264.000,- voor gederfd levensonderhoud van de beide kinderen van Heidy.

Uitspraken

Meest gelezen berichten