Laden...

Verhalen

Dit is een afdruk van een pagina op Rechtspraak.nl. Kijk voor de meest actuele informatie op Rechtspraak.nl (http://www.rechtspraak.nl). Deze pagina is geprint op 01-01-1970.

Wablief?!

 

Meineed

Liegen mag niet. En liegen tegen de rechter mag al helemaal niet. Dan loop je bijvoorbeeld het risico dat je je schuldig maakt aan meineed. Tenminste, als je onder ede staat. Omdat je getuige bent of deskundige. Want dan móet je de waarheid spreken.

De werkdag van

 

Bode/beveiliger Atilla

Veiligheid staat bij de rechtbank voorop. De bodes- beveiligers en parketpolitie zorgen samen voor de veiligheid van bezoekers en collega’s binnen de rechtbank.

Die zaak vergeet ik nooit

 

Strafrechter Schimmel belandde in grote internationale mensenhandel zaak

Op enig moment is het Openbaar Ministerie begonnen met het toekennen van bijzondere namen aan onderzoeken. Achter deze exotische namen gaan vaak onderzoeken naar gruwelijke misdrijven schuil. Zo ook in dit onderzoek met de naam “Koolvis”: een omvangrijk onderzoek naar mensensmokkel en mensenhandel.

 

Lokale vacatures

De Rechtspraak is een unieke werkgever. Letterlijk, want er is er maar één van. We willen een werkgever zijn waar iedereen zich thuis voelt. We willen dat onze medewerkers zich goed voelen op hun werk. Gerespecteerd, gewaardeerd en passend op zijn of haar plek. Ook vinden we een goed werkklimaat en plezier in je werk erg belangrijk. Het werk is daarom op alle terreinen interessant, want iedereen die hier werkt draagt bij aan efficiënte rechtspraak van hoge kwaliteit: of je nu bode, rechter, administratieve kracht of communicatie adviseur bent.

Werken bij de Rechtspraak betekent werken bij een Top 50 Favoriete Werkgevers 2020 (intermediair.nl) en het betekent werken voor een rechtvaardige samenleving: in een professionele organisatie die een onmisbare rol heeft in het maatschappelijk verkeer. Hoe maak jij het verschil tussen recht en onrecht?

De rechtbank in beeld

Een inkijkje bij de rechtbank Overijssel (3 september 2021).

 

Lees ook:

 

Neem contact op met het Rechtspraak Servicecentrum

Sociale media

Stel uw vraag via:
InstagramInstagram

Pas op met het delen van privé-gegevens op sociale media.

Telefoon

Bereikbaar maandag t/m donderdag van 8:00 uur tot 20:00 uur en op vrijdag van 8:00 uur tot 17:30 uur.